Vestimentatia unui om de afaceri

3528
Cum purtăm bluza polo la costum

Vestimentatia unui om de afaceri – Înainte de toate, cel mai important lucru este să ne hotărâm asupra imaginii care vrem să o abordăm atât pe moment cât și pe viitor. După ce ne-am hotărât asupra acestui aspect trebuie să trecem imediat la fapte. Deși unele persoane nu tratează cu mare importanță aspectul, și aici mă refer în acest moment strict la vestimentație, se înșeală amarnic. Bineînțeles că prima impresie este extrem de importantă și în cazul în care lasă de dorit avem de pierdut pe toate domeniile. Să înțelegem faptul că pentru cineva care ne vede pentru prima dată noi însemnăm decât o imagine, așa că trebuie sa fim foarte atenți cu noi și alegerile noastre.

 • Încă un aspect important este faptul că această imagine este un proces continuu de evoluție. Tot timpul putem să mai adăugăm puțin stil, culoare și, bineînțeles, siguranță.
 • În mediul de afaceri este de neconceput să nu ne încadrăm în standardele moderne, adecvate și, întotdeauna, impecabile.

Deși poate unele persoane se consideră elegante, uită de lucruri de genul călcat, curat, fire de ață în plus și, de ce nu, de câte un nastur în minus. Așa că, să fim atenți la toate detaliile.
Nu este suficient să punem un costum pe noi și atât. Dacă vorbim despre vestimentația unui om de afaceri, nici cu costumele clasice nu dăm greș, deși cele moderne sunt întotdeauna preferate. Motivul? Sunt mai multe, unul ar fi că o persoana care este în pas cu moda este în pas cu timpurile, tehnologiile, mentalitațile, etc.

.costumul perfect barbatesc                                                    Sursă poză: aici

 • De precizat este faptul că nu trebuie să confundăm stilul cu moda. Moda este măsurată în timp, pe când stilul este pentru totdeauna. Un alt aspect este faptul că trebuie să achiziționăm haine în funcție de bugetul nostru. Hainele, costumele, trebuie să gândim că muncesc pentru noi, ci nu invers.
 • Alți factori ce contribuie în alegeri sunt locația, neapărat vremea, dar și aspecte personale gen vârstă și caracter.

Costumul bărbătesc

 • Dacă avem posibilitatea financiară de a alege, întotdeauna trebuie să optăm pentru costumele bărbătești de lână, dat fiind faptul că acestea rezistă foarte bine la șifonare cât și la o utilizare prelungită. Deci ar rămâne de evita categoria costumelor din in sau din bumbac. Dacă trebuie să alegem o culoare care trebuie să predomine în aparații ar fi ceva cu o nuanță mai închisă,
  dar asta nu ne fixează doar pe negru, având de ales și din alte culori gen bleumarin sau gri. În perioada friguroasă a anului cel mai bine este să alegem tweed-ul.

Cămașa

 • La acest capitol schimbăm însă preferințele, cel mai indicat fiind bumbacul.
  În cazul în care facem această alegere, ne va fi destul de ușor să combinăm cămașa cu o cravată. Obligatoriu este faptul că gulerul trebuie să fie imaculat și foarte bine călcat.
  Cât despre culoare, putem să facem alegeri dintr-o zonă simplă, dar elegantă în același timp, ce cuprinde albastru, bleu deschis sau chiar roz pal.

Vestimentatia unui om de afaceri – Accesoriile

Batistuța de buzunar

 • Batista pentru buzunar este accesoriul care dă un nivel de eleganță maximă întregii apariții. Evident este faptul că și aici, ca de altfel în toate cazurile, trebuie să avem grijă la material. Optăm pentru bumbac sau mătase dacă dorim efecte pozitive. Deși poate credeați că este invers, batista și cravata sunt indicate să nu împărtășească același model. Trebuie să existe un oarecare echilibru între coloristică și tentă personală.
 • Singurele lucruri care le mai putem adăuga, în afară de cravată, sunt butonii pentru cămașă și un ceas bărbătesc, evident elegant.

Cravata

 • Cravata, fiind poziționată în mijloc, este elementul de care ochii privitorilor se ciocnesc în primul rând. Astfel că trebuie evitate modelele haioase, cu imprimeuri de tot felul. Optați pentru o cravată mai sobră și masculină pentru un efect dorit.

Cureaua

 • Cureaua cea mai des folosită și recomandată de noi în același timp este din piele neagră, de tip clasic, sau, dacă pantofii au alta coloristică trebuie să ne adaptăm.

Pantofii bărbătești

Piesa de rezistență din vestimentația bărbatului sunt pantofii. Aceștia trebuie să îndeplinească următoarele criterii: trebuie să fie impecabili, foarte bine întreținuți și, în același timp, confortabili.
Este exclus faptul ca ne putem descurca cu o singură pereche de pantofi sau chiar două, fiind necesare mai multe perechi ce le vom purta, bineînțeles, prin rotație. Cele mai recomandate modele sunt Derby și Oxford.

Sperăm că v-am fost de folos și ați înțeles lucrurile esențiale despre vestimentația unui om de afaceri !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.