Un look casual cu clasicele cămăși bărbătești

1324

Când au apărut prima dată acum câteva secole, tradiționalele cămăși bărbătești au fost mai întâi purtate ca piese de vestimentație pe sub hainele lor groase. Cu toate acestea, pe măsură ce vremurile s-au schimbat, nu numai că societatea a făcut ca aceste cămăși să devină o parte din îmbrăcămintea exterioară, dar de asemenea moda a evoluat în mod semnificativ în ceea ce privește dimensiunea, stilul și tipul de materiale folosite.

camasi barbatesti 3

Astăzi, cămășile pentru bărbați vin într-o varietate largă și o gamă de modele, țesături și chiar de culori. În funcție de ocazia când se poartă, cămășile sunt în general clasificate în două categorii majore, și anume cămășile formale și cele de zi sau casual. În timp ce bărbații poartă de obicei cămăși casual care sunt folosite pentru rutina zilnică și activități distractive, cămășile formale sunt, în general, purtate la ocazii speciale, cum ar fi nunți, întâlniri, prezentări, înmormântări etc.

Când vine vorba de selectarea cămășilor casual pentru bărbați, există o largă varietate de unde puteți alege exact ceea ce vă doriți. Aceste cămăși sunt oferite atât în modele cu mânecă lungă cât și cu  mâneci scurte și sunt realizate astfel încât să fie purtate băgate în pantaloni sau nu. Spre deosebire de cele mai multe cămăși formale, nu este necesar pentru că și cămășile casual să aibă buzunare și sunt disponibile în toate tipurile de culori și nuanțe.

camasi barbatesti 2

Cămășile de zi sunt, de asemenea, create într-o gamă largă de croieli și desene sau modele, inclusiv desene abstracte, printuri, motive, unele texte, imagini etc. Puteți alege, de asemenea, cămăși casual bărbătești care sunt special făcute pentru a fi purtate pe în vacanță și sunt ideale pentru zilele minunate de vară deoarece acestea au poze cu copaci exotici, nisip și plaje imprimate pe țesătura lor.

Având în vedere varietatea largă de cămăși casual care sunt disponibile, devine uneori dificil ca să le alegeți pe cele potrivite pentru dvs. Cel mai bun mod de a vă cumpăra cămășile este să vă ghidați după personalitatea, gustul și stilul propriu, deoarece nu toți oamenii s-ar putea simți confortabil în aceeași ținută, mai ales că aveți diferite stiluri și culori ale cămășilor casual disponibile pe piață.

camasi barbatesti

Decideți dacă preferați gulerul standardul sau cel mai evazat, deci luați în considerare tipul de activitate la care veți participa, precum și alte câteva aspecte. Cămășile special  croite sunt mai strânse în părțile laterale și la piept, iar cele regular sunt ceva mai largi și au un aspect tradițional. Tipurile de cămăși sport includ decupaje în zona pieptului, iar gulerele drepte standard sunt una dintre cele mai comune variante la care marginile sunt îndreptate în jos și există puțin spațiu între secțiunile unde acestea se întâlnesc.

În timp ce unele materiale sunt potrivite pentru sezonul fierbinte de vară, altele au o croială mai robustă și astfel sunt perfecte pentru lunile mai reci. Bumbacul are o textură extrem de moale pentru cel care poartă o astfel de haină, deci acest lucru nu permite doar un look casual, dar de asemenea vă ajută și să vă simțiți mai confortabil.

Sursă foto: aici, aici și aici