Un adevărat domn nu cade victimă modei trecătoare

1185

Atât bărbații, cât și femeile pot simți presiunea socială de a-și menține garderoba pas cu tendințele, dar moda masculină este adesea mult mai puțin complicată. Desigur, ținutele și alegerile de fashion pentru ambele sexe pot fi la fel dificile și există mai multe elemente la modă care devin rapid greșeli vestimentare.

domn adevarat 1

Pe de altă parte, moda pentru bărbați are câteva idei continue care vor exista pentru totdeauna: care domn va arăta nelalocul său cu o haină de bună calitate și croită special pentru el, de exemplu? Alegeți croielile clasice, în culori și țesături tradiționale și nu veți mai arăta niciodată prost îmbrăcat. Costumul bărbătesc s-a schimbat foarte puțin în ultimele decenii, deși este adevărat că sunt mai multe tipuri de ținute pentru diferite ocazii, dar toate acestea au un scop comun, acela de a crea un aspect sofisticat și formal pentru cei care le poartă.

Marele avantaj al modei clasice pentru domni este că arată elegant și fără să depună un efort considerabil, iar un domn bine îngrijit va arăta aproape întotdeauna cel mai bine într-un costum bine croit, acest lucru fiind o dovadă a designului unei astfel de haine. Un costum va fi purtat în multe tipuri de joburi datorită aspectului profesional pe care îl oferă purtătorului, dând astfel un sentiment de respect și încredere.

domn adevarat 2

La fel, un costum de lux va fi purtat la tot felul de ocazii sociale, cum ar fi frac pentru evenimentele de gală. Această versatilitate incredibilă, care permite costumelor să fie purtate în aproape toate situațiile, este ceea ce îi conferă imaginea sa atemporală și un loc permanent în moda pentru bărbați. În timp ce stilurile clasice pentru domni nu vor fi înlocuite, este interesant de observat că schimbările în tendințele fashion pentru bărbați au adus unele articole de îmbrăcăminte înapoi în trend.

Popularitatea îmbrăcămintei de epocă, mai ales, a oferit o largă varietate de stiluri clasice pentru garderoba oricărui bărbat, cum ar fi cel al tipului dandy care îmbină o mulțime de idei cu inspirație variată. Acesta este un termen folosit pentru a se referi la oameni care se îmbracă într-un mod clasic dar extravagant, și care acordă o importanță deosebită aspectului lor însă care acționează într-un mod rafinat.

domn adevarat

Această tendință aproape exagerată în moda clasică masculină este evidentă din evenimentele speciale dedicate, acolo unde bărbații și femeile de toate vârstele se îmbracă în ținute în stil victorian și să ies pe stradă pe biciclete de epocă, iar mulți bărbați își etalează mustățile aranjate impecabil. Acesta este doar unul dintre multele exemple care arată reapariția unor astfel de idei chiar trăznite.

Există, de asemenea, numeroase bloguri online care tind să se concentreze pe stilul manierat precum și site-uri întregi care tratează o mare varietate de subiecte de lifestyle, oferind articole despre moda clasică pentru bărbați, dar și trucuri  psihologice. Pe scurt, în timp ce anumite fațete ale modei bărbătești pot fi aduse înapoi prin noi tendințe, conceptele fundamentale pe care se bazează nu vor ieși niciodată din trend.

Sursa foto: aici, aici și aici