Trendul anului 2018 – Moda ECO

1324
Trendul anului 2016 - Moda ECO

We’re all living in America,don’t we? Atunci de ce să nu copiem şi dezbaterile pe care ei  le au. Una dintre cele mai interesante dezbateri este aceea privind moda echo. Deoarece a fi echo nu mai este doar un subiect de discuţie în faţa farfuriei ci îți priveşte fiecare aspect al vieţii tale. Ecosistemul este influenţat nu doar de ceea ce bagi pe gât ci şi de ceea ce foloseşti pentru a-ţi acoperi gâtul.

Trendul anului 2018 - Moda ECO
Trendul anului 2018 – Moda ECO

Eşti responsabil asupra mediului în fiecare parte a zilei şi în fiecare moment al vieţii tale.(Această discuţie este prea lungă pentru a o discuta într-un articol dar nici nu cred că este necesară. Doar gândeşte-te la numerosele incendii care pornesc de la o ţigară. Dacă ,totusi, doriţi să polemizăm aştept replici pe adresa redacţiei). Această problemă nu a rămas la nivel de vorbe ci a schimbat modul în care se fac hainele.O parte din creatorii de modă şi de conșţiinţă şi-au dat seama că hainele nu trebuie sa fie doar frumoase ci şi etice. O deosebită grijă este acordat materialul dar şi modului în care este făcut acel obiect vestimentar. În primul rând cei care susţin această filozofie investesc în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Donează din ceea ce produc comuntăţii din care fac parte şi se implică în dezvoltarea acesteia.  Zonele sărace din America Latină, Africa sau Statele Unite ale Americii sunt ajutate să prospere fără a-şi pierde identitatea culturală. Tocmai de aceea materialele pe care le folosesc sunt specifice locului şi nu sunt prelucrate. Bijuteriile sunt procurate din târgurile locale sau confecţionate de către meşteşugarii locali.

Se încearcă tratarea cât mai corectă a muncitorilor din fabrici. Ne referim la plata pe care o oferă dar şi la condiţiile de lucru. Datorită substanţelor folosite în fabrici ei se îmbolnăveau şi mureau. Bumbacul organic este transformat în bumbac neorganic folosind pesticide. Se presupune că sunt investite 2 bilioane de dolari în pesticide care sunt apoi lansate în aer. Această industrie este cea mai mare consumatoare de apă, cu excepţia agriculturii. Bumbacul prelucrat este produs în 70 de ţări şi reprezintă aproximativ 50% din industria de textile.

Deci avantajele purtării unor haine din materiale organice sunt: rezistenţa, produsele obţinute sunt unice, revalorifică trecutul. Cine folosește aceste materiale devine responsabil pentru mediu şi propria persoană. Astfel dispare conceptul de modă pentru mase ci este doar moda mesei: a omului care stă la masă şi confecţionează. Confecţionează în mediul şi pentru mediul său.

A! Nu vă faceţi griji:nu trebuie să renunţi la magazinele tale preferate. Sunt numeroşi creatori de marcă produc haine ce respectă aceste principii.

A fi echo a devenit o necesitate!

Redactor: Oana

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.