Trabucul – Un viciu select

1890

 

Trabucul
Trabucul

Mic istoric

Trabucul ajunge în Europa în anul 1502 prin porțile  spaniole. Acesta capătă forma din prezent abia în secolul al XVIII-lea în Spania.

Cuvântul trabuc provine de la termenul sikar , corespondentul Mayan pentru tutun , în limba spaniolă devenind cigarro.

Păstrarea trabucului

Domnilor,dacă credeați că fumatul de trabucuri reprezintă doar o simplă plăcere, să știți că v-ați înșelat . Pentru ca trabucul să ofere un gust plăcut trebuie să vă înștiințez că păstrarea acestuia are la bază câteva criterii de care trebuie să țineți cont . Pentru că trabucurile sunt substanțe organice acestea au tendința de a absorbi mirosurile din atmosferă, fapt pentru care ele trebuie ținute într-o cutie închisă ermetic destinată special trabucurilor . Humidorul este cea mai sigură soluție de păstare. Deasemenea trebuie să vă îngrijiți și de umiditatea din interiorul acesteea , deoarece un trabuc prea uscat poate crăpa și consumul acestuia se va desfășura într-un decurs de timp mai scurt decât ar fi normal,însă și dacă trabucul este prea umed nu este bine , fiindcă se va stinge , iar riscul ca acesta să devină moale este unul ridicat. Asfel că , este indicat ca nivelul de umiditate din interiorul humidorului să fie de aproximativ 70 % , iar temperatura cuprinsă între 16 și 18 ° C.

Trabucul
Trabucul

Cum fumăm un trabuc ?

  • Fumarea trabucului necesită un tratament ceva mai îndelungat. Pentru început trabucul trebuie privit și pipăit , astfel se va determina umiditatea acestuia , deoarece un trabuc prea uscat nu permite amestecul de arome , învelișul devenind fragil și desfacându-se în timpul fumatului. Pentru a verifica calitatea trabucului asigurați-vă că învelișul acestuia este uleios fapt care evidențează aroma minunată ce așteaptă să fie savurată.
  • După privirea și pipăitul acestuia urmează preludiul dinaintea degustării. Mirosiți trabucul pentru a vă stârni dorința de a-l savura.
  • Pentru că trabucul să atingă perfecțiunea acesta trebuie tăiat cu grijă. Nu ezitați să folosiți o ghilotină de specialitate pentru ca tăierea să fie adecvată ,iar degustarea să nu înceapă prost, pentru că buzele vor detecta orice imperfecțiune .

 

Ghilotină trabuc

  • Pentru a vă stârni apetitul , fumați trabucul neaprins, acesta este ultimul pas care l-ar îndeplini orice fumător specializat înainte de a aprinde trabucul.
  • Aprinderea se realizează între degetul mare și arătător , iar spre deosebire de țigările normale trabucul nu se bagă în gură pentru a se putea observa dacă diametrul acestuia s-a înroșit , după care mai insistați cu flacăra câteva secunde pentru a aprinde punctele negre din jurul cigarettei.

Care este băutura preferată a trabucului ?

Spre norocul dumneavoastră domnilor, avem o mică varietatate din care vă puteți alege băutura favorită pentru a o asezona cu trabucul . În capul listei se află romul . În cazul în care trabucul era uscat, cubanezii îl înmuiau în rom pentru a căpăta un plus de savoare.  În urma romului se află și coniacul , armagnacul , schotch-ul și bourbonul.

Trabucul 4

Indiferent de băutura aleasă trebuie să țineți cont de faptul că un trabuc trebuie întreținut cu grijă pentru a nu-și pierde gustul , iar simțurile dumneavoastră să se poată bucura de o experență aromată.

Redactor: Adela C.     

Sursă foto: aici ; aici ; aici ; aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.