Tipuri de captuseli ale sacoului

2146

Nu doar rochiile sau fustele au nevoie de căptuşeli, ci şi vestimentația bărbătească, reprezentată în acest caz de sacouri. În fiecare sezon alegem să purtăm diverse tipuri de sacouri care vin însoţite, la rândul lor, de câteva feluri de căptuşeli.

Tipuri de captuseli ale sacoului
Tipuri de captuseli ale sacoului

În funcţie de personalitatea fiecărui bărbat şi modul de exprimare prin haine există trei tipuri de căptuşeli şi anume:

  • Sacoul căptuşit. Cea mai renumită alegere şi cea mai la îndemână. În magazinele mariilor creatori de modă şi nu numai, vei găsi acest tip de sacou. Sacoul căptuşit este recomandat bărbaţilor cu personalitate deoarece căptuşeala are rolul de a menţine forma sacoului, aşa cum sacoul are rol de a menţine masculinitatea. Căptuşeala scapă de aspectul de „şifonat” aşa că ai grijă la sacourile pe comandă unde croitorii nu pun mare accent pe acest lucru.
Tipuri de captuseli ale sacoului
Tipuri de captuseli ale sacoului
  • Sacoul semicăptuşit. Acest tip de sacou împacă ambele tabere, sacoul căptuşit şi cel necăptuşit. Căptuşeala semi este un aer mai îndrăzneţ deoarece în componenţa sa există o pată de culoare şi face sacoul să fie mai interesant, iar pe langă acest aspect lasă ţesătura sacoului să respire şi nu va fii strâmt când îl vei purta. Sacoul semicăptuşit este varianta de mijloc atunci când sezonul estival este în derulare, conferă lejeritate dar în acelaşi timp emană şi masculinitate atunci când nasturii săi vor fii deschişi.
Tipuri de captuseli ale sacoului
Tipuri de captuseli ale sacoului
  • Sacoul fără căptuşeală. Din moment ce se exclude căptuşeala sacoul devine foarte lejer şi foarte uşor de purtat, fără nicio altă întăritură. Acest aspect al sacoului îl face să pară strict pentru sezonul temperaturilor ridicate, dar caută cu atenţie în diferite magazine şi cu siguranţă vei găsi sacouri necăptuşite pentru iarnă. Nu este o mare încurcătură, vei ştii clar care sunt pentru iarnă şi care sunt pentru vară din moment ce în fiecare sezon sunt alte tipuri de haine. Toate modelele destinate sezonului cald sunt făcute din materiale uşoare şi care nu permit încălzirea corpului. Acest tip de sacou va transmite mereu că eşti în tonul verii, indiferent de anotimp. Inul, materialul din care vei găsi cele mai multe sacouri necăptuşite are un aspect mai „messy”, mai şifonat, ceea ce este tipic verii, va emana un aer de comoditate.
Tipuri de captuseli ale sacoului
Tipuri de captuseli ale sacoului

Sacourile necăptuşite sunt adepta stilului casual şi nu este atât de rigid precum unul formal. Acest tip de sacou se aşează pe linia naturală a umerilor fără adăugarea periniţelor. Sacoul fără căptuşeală are o manufactură care durează mai mult decât la unul cu căptuşeală deoarece accentul se pune pe finisaje şi cusături. Sacoul trebuie să îţi vină bine din moment ce este mai uşor, iar cusăturile vor fii expuse. Are un atuu faţă de celelalte sacouri deoarece nu se şifonează dacă nu stă pe umeraş, linia umerilor se va fixa pe tine.

Redactor: Mihaela M.

Sursă foto: aici; aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.