Tipul de constructie al sacoului

1794
Sacoul de tip Fused

Mereu când cumpărăm o anumită piesă vestimentară, ne uităm mai intâi la preţ, deoarece convingerea noastră este că ce e scump e şi bun, dar nu întotdeauna se întâmplă așa. Achiziţionarea unui sacou ar trebui să ne pună mai multe semne de întrebare, precum calitatea şi cantitatea materialului folosit apoi să-l comparăm cu preţul.

Clubul Domnilor vă oferă informaţii despre trei sacouri diferite din punct de vedere al construcţiei lor, mai exact fused, half canvas şi full canvas.

Sacoul de tip Fused

Sacoul de tip Fused
Sacoul de tip Fused

Acest sacou a devenit popular în momentul în care costumele s-au industrializat. Sacoul fused are nevoie ca termocolantul să fie de calitate deoarece se poate dezlipi de material, prin acest lucru se afirmă calitatea produsului. Nu este un tip de costum/sacou recomandat deoarece plastronul folosit la construcţia acestora este o combinaţie de poliester şi păr de cal, combinaţia respectivă îl face să se situeze în spatele tuturor materialelor, unul de proastă calitate. Plastronul fiind din poliester este nerecomandat pentru că se încălzeşte foarte repede şi plasticul nu permite materialului să transpire, toată umezeala o vei simţi pe piele. Un astfel de sacou se recunoaşte dintr-o mie, este foarte ieftin şi rigid. Sacourile fused care trec printr-un proces chimic de curăţare rămân cu încreţituri din cauza plastronului şi termocolantului care s-a deplasat de pe loc şi care nu se poate repara.

Concluzie: nu achiziţiona un astfel de sacou, asta doar în cazul în care vrei să-l porţi o singură dată.

Sacoul half canvas

Sacoul half canvas
Sacoul half canvas

Graniţa dintre fused şi full canvas. La acest tip de sacou se foloseşte termocolant şi plastronul care acopera doar principala parte a sacoului, mai exact, pieptul. Plastronul folosit la construcţia acestuia este din lână şi păr de cal, iar avantajul plastronului este că preia forma corpului tău datorită părului de cal. Spre deosebire de cel fused, plastronul este prins cu mii se cusături de material, ceea ce îl va face fix şi nu va avea probleme la spălare, este un sacou de calitate. Diferenţa dintre fused şi half canvas este că la half canvas reverul îşi păstrează forma sa naturală iar la fused pare a fi călcat forţat de mai multe ori.

Sacoul full canvas

Sacoul full canvas
Sacoul full canvas

Sacoul de lux ce nu şi-l permit prea mulţi bărbaţi. Este un sacou tradiţional şi cel mai de calitate. Plastronul este de la umăr până sub buzunar, fiind prins atât de materialul exterior cât şi cel din interior, permite o mişcare între cele două şi sacoul poate respira. Avantajul este că multe operaţiuni se fac doar manual, ceea ce îl face un sacou de foarte bună calitate. Sacoul tradiţional, cum i se mai spune, este un sacou mai rar şi foarte puţine branduri din ziua de azi mai apelează la construcţia sa. Acest lucru se datorează faptului că este mult de lucru şi mare bătaie de cap la acest tip.

Cea mai bună alegere este bineînţeles sacoul full canvas, dar din păcate în unele magazine aceste tipuri sunt un mister. Alegerea o va face portofelul tău.

Redactor: Mihaela M.

Sursă foto: aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.