Stilul Casual – Ghid de stiluri vestimentare

2155

Nu este greu să recunoaștem că cei mai mulți oameni știu de fapt ce înseamnă atunci când aud termenul de ținută formală. Pentru bărbați, trebuie să fie un costum, cămașă și cravată, dar când vine vorba de haine casual, mulți au diferite probleme în a spune din ce constă acest aspect. Ce face exact o ținută informală atunci când aveți doar o întâlnire de prânz cu colegii sau mergeți cu niște prieteni?

stil-casual-3

Din moment ce tot mai des oamenii se îmbracă în ținte informale atunci când trebuie să fie în haine ceva mai sobre, este important să se știe ce constituie exact codul vestimentar casual. Primul lucru la care să vă gândiți atunci când mergeți pe un look mai lejer este că încă trebuie să aveți un aspect elegant în ciuda imaginii de om relaxat. A avea un stil casual nu înseamnă că puteți purta orice doriți sau orice altceva este disponibil în dulap.

Încă este nevoie să știți ce piese vestimentare să purtați, dar amestecarea și asortarea hainelor este cu siguranță o regulă acceptată. O pereche bună de blugi denim este ca un costum de calitate al ținutelor casual și nu veți da greș cu astfel de haine de firmă, deoarece ele pot merge cu orice articole de îmbrăcăminte. Pot fi purtate în orice ocazie și cu toate că există mai multe stiluri de blugi disponibile pe piață astăzi, o pereche aleasă este partea cea mai versatilă din orice garderoba.

stil-casual-2

Atunci când oamenii spun ocazional, ei se referă și la munca de zi cu zi, și cu siguranță au dreptate. Pentru că există și multe elemente de îmbrăcăminte casual pe care le puteți purta chiar și atunci când vremea merge la extreme. Pentru lunile de vară, o pereche buna de blugi cu un ton mai deschis este cel mai bun mod de a trece peste acest anotimp. Nu numai că sunt confortabil de purtat, dar nuanțele deschise le fac ușor de asortat cu cămăși în culori luminoase care sunt preferate chiar și toamna.

Cămășile și tricourile polo cu mânecă scurtă, precum și cele imprimate cu diferite modele haioase sunt, de asemenea, elemente populare care urmează să fie purtate în zilele de distracție. În ceea ce privește încălțămintea, pantofii lejeri și adidașii vor completa un aspect informal. Pentru vremea rece, puloverele pe gât sunt printre elementele pe care orice domn ar trebui să aibă.

stil-casual-1

Nu numai că ele au acel look casual, dar ajuta, de asemenea, în păstrarea căldurii corpului. Adăugarea unei jachete sau a unui sacou în dungi poate condimenta aspectul, și în același timp va da un simt mai estetic al ținutei generale. Dacă sunteți în căutarea unui aspect casual, mai bine evitați pantalonii scurți, deoarece oferă o imagine oarecum neglijentă în anumite împrejurări. Aceștia ar trebui să fie purtați atunci când mergeți la plajă la sala de sport sau atunci când lucrați în grădină. Există pantaloni mai confortabili și realizați din bumbac sau lână, pe care îi puteți purta atunci când vă găsiți în niște ocazii mai relaxate.

Sursa foto: aici, aici și aici