Rețeta Oanei pentru o relație de lungă durată

1561
relație de lungă durată

Dragostea nu poate trăi fără răbdare dar nici răbdarea fără dragoste. Cele două sunt indispensabile într-o relaţie pentru că relaţiile evoluează. Oamenii se schimbă, relaţia dintre ei se schimbă şi-atunci ce facem când se întâmplă astfel:plecăm? Nu, avem răbdare. Avem răbdare ca să ne îndrăgostim de noul şi vechiul meu iubit, de acest nou om cu vechiul chip care doarme şi mănâncă zilnic alături de mine.

Ştim că îi plac plimbările şi fotbalul dar nu ştim de ce vorbeşte atât de puţin cu mine. Ştim că acum un an nu vorbea cu mama dar astăzi o sună des. Aşa că mergem la magazin, cumpărăm o prajitură şi îl aşteptăm pe canapea cu zâmbetul pe buze (Cafeaua şi batistuţele sunt pe măsuţa de cafea, desigur). Probabil nu ni se va deschide în seara aceasta dar , cu siguranţă, ziua aceea va veni. Dacă reacţionăm într-un caz contrar ( îl aşteptăm cu nervi şi ouă, de exemplu) nu va vorbi decât într-o ceartă şi nu va avea nici sfârşit şi nici început ceea ce spune. Cearta aceea lunară în care tu îi faci lista cu tot ceea ce a greşit în toţi cei 30 de ani de când sunteţi împreună.

Relație de lungă durată

De altfel, trebuie să fim conştienţi că, în general, vina este comună într-o relaţie şi că este posibil ca şi noi să fim cei vinovaţi. Atunci când îţi împarţi viaţa cu un om orice îl poate supăra sau amărâ. De la televizorul care merge până la 4 dimineaţa până la vizitele fregvente ale prietenelor tale din facultate.100% sigur este că răbdarea îl poate transforma pe celalt din fiară în miel. După ce aţi purtat discuţia cea lungă, pune-te pe treabă şi fă ceea ce ţi-a spus să faci oricât de greu ţi se pare.

Acum este momentul să îţi faci o autoevaluare. Eşti tu cel răbdător? Care este primul tău impuls când te enervează ceva? Gândiţi-vă cum vă comportaţi dacă rămâneţi singuri în casă. Nu există nimeni care să vă enerveze şi totuşi odată ce dă apa pe care aţi uitat-o pe foc peste ţipaţi. Răbdători sunt oamenii care nu se enervează în nici o situaţie. Nu situaţia din afară a dus la nerăbdare ci dinăuntru (mă poate cineva contrazice că partenerul nostru pare să fie o fiară atunci când e gelos).Lupta trebuie să fie cu tine. Doar astfel putem ajunge la comunitate şi apoi la comuniune. În răbare nu există ultima staţie,ea poate creşte până la la infinit.

Este foarte important să ne cunoaştem pe noi înşine pentru ca să ştim până când o să avem răbdare. Pentru că este posibil ca noi să fim acei care nu mai avem răbdare şi am devenit insuportabili şi-atunci ia o pauză de la viaţă.

Fă cursul de olărit sau mergi în Brazilia şi dansează. Pe el trimite-l ca Campionatul mondial de fotbal. Dacă totuşi nu reuşim să vă înţelegeţi comparţi-vă relaţia cu relaţia altora care au probleme! Poate văzând problemele acestora ne putem rezolva problemele şi nu o să mai considerăm că aveţi voi cele mai mari probleme.Bucuraţi-vă de greutăţi pentru că astfel deveniţi mai empatici iar empatia este una dintre cele mai cerute calităţi de pe piaţa de jobburi.

Nu afirm să continui astfel până la nesfârşit pentru că ştiu că nu se poate. Sunt o romantică dar sunt realistă. Cred cu toată puterea în limite şi ştiu că ele nu sunt universal valabile..

Aşa că descoperă-ţi limitele şi acceptă-le! Nu uita că şi omul iubit are!

Redactor: Oana

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.