Reguli de bază de urmat în moda masculină

1204

Mulți bărbați nu au o idee bine conturată despre moda masculină și foarte des veți citi despre ceea ce aceștia pot purta la joburile profesionale sau ținutele adaptate unor ocazii speciale, astfel încât persoanele respective să fie în trend cu cele mai recente curente în modă. Este recomandat ca în mod special să se înțeleagă elementele de bază ale modei pentru bărbați și să se pună aceste cunoștințe în practică printr-un stil care să se potrivească permanent cu tendințele în continuă schimbare.

Tinuta trebuie sa se potriveasca corpului dvs.
Ținuta trebuie sa se potrivească corpului dvs.

Elementele de bază ale modei pentru bărbați constau în linii mari în a ști din ce materiale este realizată fiecare piesă de îmbrăcăminte. Materialele folosite determină foarte mult calitatea hainelor, iar țesăturile bune permit că îmbrăcămintea să reziste în timp la uzură. În cazul în care hainele sau accesoriile create pentru bărbați se uzează rapid, acestea i-ar face în mod nefericit să pară neîngrijiți.

Acest lucru nu reflectă în mod pozitiv imaginea masculină, chiar și pentru cei care încearcă să etaleze un stil ușor mai abraziv. Următorul punct de maximă importanță pe care trebuie să-l menționăm constă în detaliile găsite în fiecare îmbrăcăminte și accesorii, iar acestea pot fi subtile, dar creează un impact foarte mare pentru imaginea dvs. de ansamblu.

Aveti grija la potrivirea diferitelor piese vestimentare
Aveți grija la potrivirea diferitelor piese vestimentare

Așa că, înainte de a începe să vă jucați cu detaliile, cunoașterea fiecărui detaliu și modul în care vă ajută alegerea unei haine sau chiar dă o semnificație stilului propriu va defini ținutele pe care le veți purta. A învăța cum să potriviți diferitele piese vestimentare este un alt lucru greu pentru mulți oameni și nu este de ajung ca doar să înțelegeți despre diferitele concepte în acest domeniu.

Puteți să porniți de la diferențierea făcută pentru diferitele tipuri de nuanțe ale pielii, spre exemplu. Potrivirea culorilor între diferitele piese de vestimentație pentru  bărbați este o altă metodă prin care vă puteți încadra în tendințele modei. Există diferite moduri de a potrivi nuanțe complementare sau opuse în gama cromatică pentru a realiza cel mai frumos amestec de culori în look-ul pe care vi-l doriți.

Culori complementare in moda masculina
Culori complementare în moda masculina

În cazul în care bărbatul este un tip mai îndrăzneț, atunci există mai mult combinații pe care le poate crea, spre exemplu se pot purta două culori foarte contrastante și încă o adiție armonioasă pe lângă aceste culori, fără a arăta într-un mod ciudat sau neîngrijit. Punerea modelelor unul lângă altul este o altă sarcină dificilă în moda masculină, iar acest joc de forme și desene poate face mulți bărbați să arate foarte moderni și eleganți.

În cazul în care nu sunt făcute în mod corespunzător, aceste alăturări de tipare se vor dovedi a fi o încercare foarte grea și prost executată pentru cel care le poartă. Totul se reduce la cunoașterea tipurilor de modele și scalării lor înainte de a alege modul în care să le puneți împreună.

Bărbații pot merge pe două până la patru modele similare sau diferite, fără să se depășească limita de bun simț în acest sens. Este fundamental să se mențină  fluxul de modele cât mai natural posibil și să se creeze un aspect de relaxare din această combinație.

Sursa foto: aici, aici și aici