Plouǎ, plouǎ, plouǎ …

929
Trenciul - o haina mereu la moda
Trenciul - o haina mereu la moda
Plouǎ, plouǎ, plouǎ … Si chiar daca domnii circula mai putin pe jos, preferand mersul la serviciu cu masina si/sau alte mijloace de transport, achizitionare unui trenci este o alegere inspirata si un mijloc elegant de lupta cu ploaia. Trenciul, ca derivat al pardesiului ( pardesiu=obiect de imbracaminte mai subtire decat paltonul, care se poarta primavara si toamana, peste imbracamintea obisnuita –din fr .pardessus ) este in fond un…. pardesiu raglan, din tesatura impermeabila( trencicot) cu lungimea pana la genunci( sau ceva mai lung) .
Trenciul - o haina mereu la moda
Trenciul – o haina mereu la moda
Trenciul confera un aer distins, masculin, elegant, fiind o piesa vestimentara apreciata si utila, poate nu indeajuns de promovata la noi . Materialul trenciului- bumbac subtire impermeabil- confera acestuia eleganta si posibilitatea de a fi purtat usor peste o piesa vestimentara mai groasa ( sacou). Nu va ganditi acum ca lungimea trebuie sa fie cea a trenciului purtat de Humphrey Bogart ; culoarea acestuia nu trebuie sa fie neaparat bej, iar palaria, cu care asociem aceasta imagine, nu este obligatorie.
Alegeti asadar un trenci bleumarin, de exemplu, dintr-un material bun, cu un croi elegant , cu revere largi, la doua randuri de nasturi, cu o lungime confortabila pentru dumneavoastar dar nu intr-atat de scurta incat sa nu se mai incadreze in categoria < trenci >. Ganditi-va cat de usor puteti pune acesasta piesa vesimentara peste tinuta dumnevoasta casual sau de ce nu…eleganta ; e un element in tendinte dar si extrem de practic .
Chiar daca veti fi nevoiti sa purtati aceasta piesa vestimentara in mana o bucata de vreme, presupunand ca ati ajuns la destinatie sau ca a iesit soarele exact cand dati sa plecati acasa de la serviciu, acest lucru va fi extrem de usor de facut, dat fiind faptul ca trenciul, asemenea unei coli de hartie ( la grosimea ma refer ) , nu va fi nici incomod, si cu siguranta nici inestetic . Am presupus inca de la inceput ca el vine in completarea tinutei, asortandu-se in toate ( stil, culoare ) acesteia. Potrivit in special persoanelor care poarta o tinuta casual/office
Sursa foto: aici