Pantofii sport – nu doar pentru atleții profesioniști

0
1250

Pantofii de sport universali sunt un tip de încălțăminte hibrid formată din mai multe feluri diferite de adidași. Aceștia presupun angajarea în activități atletice care atrag probe dintr-o varietate foarte largă de sporturi. Inițial, atleții se antrenau într-un sport sau o activitate care era foarte diferită de cea în care ei erau specializați și în care se formau în primul rând.

pantofii sport 1

Un bun exemplu ar fi alergările, pentru că aproape fiecare sport și fiecare atlet le incorporează ca parte a formării lor și, în cazul în care sportul respectiv este tenisul de exemplu, atunci tenismenii devin mult mai eficienți în sportul lor de bază dacă fac și alergări în mod regulat. În zilele noastre, pantofii sport destinați unui număr de activități sunt un tip de încălțăminte care adună caracteristicile întâlnite în mai multe tipuri diferite de adidași.

Ei pot avea căptușeala călcâiului unui pantof funcțional, stabilitatea laterală a unui pantof de tenis sau baschet, iar căptușeala din față să fie împrumutată din încălțămintea de volei. Pantofii pot fi realizați din toate materialele bazate pe piele sau pot avea amestecuri flexibile, cum este în cazul pantofilor de alergare care au o căptușeală moale în jurul degetelor de la picior sau pe părți.

pantofii sport 2

Pantofii sport sunt, de asemenea, un stil popular în zilele noastre, în multe situații înlocuind alte genuri de încălțăminte de anumite stiluri sau generici cum ar fi pantofii casual. Această categorie a devenit atât de variată încât încălțămintea sport este chiar împărțită într-o grămadă de sub-categorii mai specializate. Aerobicul și alte forme similare de exerciții legate de dans sunt exemple bune de activități sau de sporturi care utilizează modelul  și avantajele unui pantof sport clasic.

El este creat astfel încât să aibă sprijinul încălțămintei de tenis dintr-o parte în alta, precum și flexibilitatea și amortizarea șocurilor din călcâi a unor pantofi de alergat. Sprijinul adăugat sub o talpă plată, în cazul în care purtătorul suferă de diferite deformări ale labei piciorului, face ca acești pantofi să fie un ajutor complet pentru cele mai multe tipuri de programe de antrenament aerobic.

pantofii sport 3

Această activitate face ca atleții să își folosească picioarele într-un mod extrem, iar aceste genuri de încălțăminte specială este recomandată pentru aceste sporturi. Unele tipuri de pantofi sport universali sunt mai potrivite pentru cei care fac o mulțime de sporturi diferite, dar nu se specializează într-o singură disciplină.

Poate că este nevoie de un pantof pentru toate jocurile din timpul unui week-end, cum ar un meci de baschet sau unul de fotbal, care apar aproape întotdeauna în mod spontan la petreceri și picnicuri. Încălțămintea sport va fi de mare ajutor dacă vă petreceți o zi în parc cu copiii dvs. sau puteți la fel de bine să mergeți la o partidă de tenis cu prietenii într-o după-amiază de duminică. Un pantof sport de calitate se va potrivi bine cu toate aceste activități, până când vă veți decide să deveniți mai concentrat pe un anumit sport în particular.

Sursa foto: aici, aici și aici