Pălării bărbătești din fetru

2918
Pălărie Fedora

Anul 2016 vine cu o grămadă de must-have , iar unul dintre ele este pălăria bărbătească. Nu orice pălărie, ci cea din fetru.

Aceste pălării bărbătești din fetru, au disponibile o varietate de modele şi nuanţe pe care le puteţi accesa. Dacă sunteţi un iubitor al acestor accesorii masculine, trebuie să aveţi în vedere următoarele puncte:

  • Pălăriile sunt de două feluri: formal(clasic) şi casual
  • Cele din stilul fedora, homburg sau bowler sunt mai formale decât cele casual, precum şepcile sau cele de basseball
  • Modelele de culori închise, pot fi purtate la orice ţinută sau ocazie.
  • Ar trebui să aveţi două modele de pălării pe care le purtaţi la evenimente diferite, întâlniri și serviciu
  • Cele care acoperă urechile, sunt considerate mai puţin formale

Modelul Fedora  – este confecţionată din fetru moale şi este adepta stilului clasic, ţinutelor elegante. Oferă un farmec unic ţinutei tale dacă doreşti să-ţi adaugi un plus de fermitate cu această pălărie. Borul său are diferite mărimi, cele largi au tendinţa să vă facă faţa prea mică. Indicat ar fi cele cu borul mai îngust deoarece oferă senzaţia de lungire a feţei.

Pălărie Fedora
                                               Johnny Depp purtând o pălărie Fedora gri

Modelul Homburg – este un model la fel de clasic ca şi Fedora, doar că la acest model, culorile sunt limitate, iar acest lucru conferă o eleganţă maximă ţinutei pe care doriţi să o abordaţi. Această pălărie este disponibilă pe culori precum negru, gri, maro,albastru şi cărbune.

Al Pacino purtând o pălărie Homburg
                              Al Pacino purtând o pălărie Homburg

Modelul Bowler – această model de pălării, a trecut prin cele două stilul, cel casual ajungând mai apoi la cel clasic. Iniţial, această pălărie a fost creată pentru clasa muncitorilor, iar mai apoi pentru mai marii boieri. Acest model este în general purtat de către comedianţii britanici.

Pe lângă toate aceste modelele clasice se regăsesc şi cele casual. Aici se încadrează modelul Akubra, Pork Pie sau Deerstalker. Aceste modele de pălării optează pentru ţinutele zilelor obişnuite, ce nu includ nici un fel de eveniment mai aparte.

Modelul Akubra – este un accesoriu purtat pentru soare sau frig, nu neaparat pentru a fi la modă. Este un plus adăugat ţinutei tale obişnuite care pe lângă protecţie, te face să fii în rândul tendinţelor anului 2016.

Modelul Pork Pie – acest model este printre cele mai populare modele de pălării ale secolului XX, dar care se mai poartă şi astăzi. Acest tip de pălărie poate fi purtată la o ţinută normală, precum un tricou simplu, cu sau fără sacou, cu o pereche de blugi rulaţi sau cu o pereche de pantaloni moderni. Este adepta simplului, dar aduce cu ea un aer de masculinitate.

Modelul Deerstalker – tipul acesta de pălărie este un stereotip printre poporul britanic, stilul acesta aparţinând în totalitate lui Sherlock Holmes. Este asociată ţinutei de vânătoare, vânătoare de cerbi în special. Acest model are ca şi caracteristici, două boruri, în faţă şi în spate care oferă protecţie solară pentru faţă şi gât. Mai are şi două flapsuri laterale flexibile care se leagă sus pentru camuflajul vânătoresc.

 

Sursă foto: aici ; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.