Palarii barbatesti – Ce si cum sa alegem

1507

Pălăria bărbătească, în numeroasele ei forme, variază destul de mult în funcție de ocazia la care este purtată sau care sunt condițiile meteo de afară. Pălăriile pentru domni diferă foarte mult de accesoriile care sunt purtate de obicei de femei. În trecut, pălăriile pentru bărbați reprezentau o declarație simbolică pe care aceștia o făceau în legătură cu poziția lor socială.

palaria-barbateasca-3

De exemplu, pălăria înaltă purtată de aristocrații vremii era văzută ca un simbol al statutului în rândul societății dat de bogăție și legăturile lor cu membrii de vază ai comunității. În contrast, pălăriile purtate de femei în acea perioadă erau mai asemănătoare cu o bonetă mai degrabă decât cu o pălărie clasică așa cum o știm în ziua de azi. Spre deosebire de pălăriile din garderobă masculină, accesoriile purtate de reprezentantele sexului frumos nu aveau boruri mari și necesitau o serie de legături pentru a le prinde pe capetele lor.

Pălăriile de astăzi nu mai sunt un simbol al statutului special în societate. Ele sunt încă purtate de mulți oameni, dar din motive diferite decât înainte. Acum, pălăriile sunt mai mult pentru funcționalitate, cum ar fi păstrarea căldurii capului în timpul iernii, sau pentru a cauta un element nou de design modern și atrăgător pentru imaginea lor. Acest lucru este valabil mai ales în timpul iernii în cazul în care nu doriți să vă îmbolnăviți din cauza expunerii prea mult timp la aer rece.

palaria-barbateasca-2

Cu toate acestea, deținerea unei astfel de pălării și selectarea celei mai bune pentru dvs. sunt două lucruri diferite. Este necesar să aveți unele cunoștințe cu privire la modul în care accesoriile trebuie purtate, astfel încât să obțineți efectul scontat. Dacă vă întrebați care sunt acestea, citiți revistele de modă pentru a descoperi unele dintre cele mai importante sfaturi în legătură cu elementele de bază.

Popularitatea acestor accesorii clasice dar și moderne a crescut exponențial în timpul ultimului deceniu între bărbați și femei deopotrivă. Cei mai mulți bărbați tineri tind să poarte astfel de pălării deoarece toți prietenii de vârsta lor sunt, de asemenea, pasionați de acest look. Cei mai tineri nu sunt singurii care poartă pălării din motive ce țin de modă. Unii oameni mai în vârstă, atunci când încep să-și piardă părul, aleg să își acopere creștetul capului prin purtarea unei pălării.

palaria-barbateasca-1

Unii pălării pe care bărbații le poartă sunt ceva mai funcționale, cum ar fi pălăria cu boruri tari, iar unele sunt folosite mai mult în scopuri simbolice. Anumite pălării, cum ar fi cele văzute în uniforma polițiștilor, sunt folosite pentru a arăta autoritatea. Sensul simbolic al pălăriei unui polițist este inconfundabil și este cunoscut de către oameni pentru că reprezintă autoritatea și impune respect.

Există anumite pălării care servesc unor scopuri practice ca și celor care sunt legate de modă. Accesoriile cu elemente ceva mai moderne pot avea unele scopuri atât funcționale, cât și simbolice. Ele pot proteja purtătorul de vremea năprasnică și sunt, de asemenea, purtate în profesiile care au nevoie în activități care impun munca în aer liber. Ele sunt, de asemenea, purtate de către persoane din diverse motive estetice.

Sursa foto: aici, aici și aici