O relație nefericită este o relație inexistentă!

1441

Cu toate că relațiile se bazează pe a oferi ceva și a lua altceva, nu înseamnă că acest lucru este ceva ce mereu are loc într-o relație. În schimb, oricine se poate găsi într-o situație în care majoritatea relațiilor sale sunt dezechilibrate. Ca urmare a acestui fapt, se poate constata că unele persoane dau mult mai mult decât primesc, iar în timp ele vor ajunge să se simtă ca sunt folosite de partener.

O relație nefericită este o relație inexistentă!

Sentimentele celor implicați sunt folosite pentru a face relația să meargă, iar dacă ar fi să se ignore acest feedback, partenerii ar suferi inutil ca urmare a neglijenței lor. Cu toate acestea, chiar dacă acest lucru este singurul mod rațional de urmat, de multe ori oamenii nu vor acorda o atenție felului în care se simt. Odată cu aceasta, ei ar putea trece cu vederea, de asemenea, comportamentul celeilalte persoane față de ei.

Pe parcurs,  problemele arătate mai sus ar putea fi un semn că o persoană s-a obișnuit să fie în jurul unor oameni care sunt centrați doar pe ei înșiși. Acest lucru nu înseamnă că ei sunt mulțumiți de ceea ce are se întâmplă, ci doar că ei consideră că este normală situația abuzivă în care se află. Pe de o parte, un asemenea partener îi va face să sufere, dar pe de altă parte, ar putea fi la fel și în alte aspecte ale vieții lor.

Aceasta apoi va fi văzută ca singura opțiune pe care o au, iar dacă ar fi să intre în contact cu oameni care au experimentat viața diferit, ar putea crede că aceștia sunt diferiți față de ei. Cu asemenea perspectivă, nu va fi o surpriză faptul că o astfel de persoană se simte ca o victimă într-o relație nefericită, căci existența sa nu va fi foarte roză, dar va ajunge să creadă că nu poate face nimic în privința asta.

Cu toate acestea, chiar dacă se vor simți în acest fel, nu înseamnă că persoanele respective vor permite și altora să vadă care este adevărata lor situație. Atunci când acestea sunt în jurul altor oameni, s-ar putea comporta ca și cum totul este în regulă. Dar, chiar dacă cineva va dori să exprime ceea ce a avut loc în viața sa, este puțin probabil să aibă un efect asupra oamenilor care sunt în prejma lor, ei fiind prea preocupați cu propriile lor nevoi ca să se gândească și la problemele altcuiva.

Și, dacă cineva a fost să arate ce a avut loc, acestea ar putea demite ceea ce spun ei și le-ar putea chiar să le critice. Dar, dacă se ascultă și să ia în ceea ce se spune, că nu s-ar putea avea un efect de durată asupra modului în care se comportă. Atunci când cineva are o relație nefericită cu o persoană care se gândește numai la propriile sale nevoi, ar putea vedea că aceștia vorbesc mereu despre ei înșiși. Sau, dacă acest lucru nu se întâmplă, acestea ar putea fi cei care sunt întotdeauna vorbesc.

Sursa foto: aici, aici și aici