Noduri de cravata – Top 6 tipuri

8106
Nod de cravata dublu sau printul albert

Chiar dacă designerul român Cătălin Botezatu afirmă în cadrul unei emisiuni televizate că există 120.000 de tipuri în materie de noduri de cravată , azi va prezentăm 6 dintre cele mai populare dar şi stilate noduri de cravată .

1 . Noduri de cravata simple (cel mai comune)

Nod de cravata simplu
Nod de cravata simplu

Este cel mai folosit nod de cravată . Principalul motiv este că se face şi se desface la fel de uşor . Nu este cel mai festiv nod existent dar se bucură de o popularitate covârşitoare în comparaţie cu restul nodurilor existente .

2 . Noduri de cravata Windsor ( tipic spaţiului englez )

Nod de cravata windsor
Nod de cravata windsor

Este al doilea cel mai folosit nod de cravată , după nodul clasic . Acest nod poartă numele celui care l-a consacrat , Ducele de Windsor , care obişnuia să poarte în acest fel cravată . Acest nod este potrivit mai ales pentru cămăşile cu guler în stil italienesc , deoarece este mai voluminos decât alte noduri de cravată . Pentru a fi executat că la carte , cravată trebuie să fie dintr-un material subţire , de pildă o mătase subţire .

3 . Noduri de cravata Kent ( the little ones)

Nod de cravata kent
Nod de cravata kent

Este cel mai mic nod din lista noastră , fiind de două ori mai mic decât nodul Windsor . Chiar şi aşa este nevoie de îndemânare pentru a-l face .
Acest nod ajută la lungimea cravatei , deci aviz bărbaţilor înalţi , acesta este nodul vostru !
De asemenea , acesta este un nod casual , deoarece nu face altceva decât să unească cele două fâşii de material într-un nod arătos .

4 . Noduri de cravata Half Windsor ( fratele mai mic )

Nod de cravata half-windsor
Nod de cravata half-windsor

Acest nod este jumătate că volum a nodului Windsor , şi este mai dificil de făcut că nodul simplu .
Este un nod recomandat pentru cravatele subţiri , care curg uşor pe corp . Pentru cămăşile descheiate această cravată este cea mai bună alternativă .

5 . Noduri de cravata duble ( sau noduri Prinţul Albert )

Nod de cravata dublu sau printul albert
Nod de cravata dublu sau Printul Albert

Este asemănător cu nodul simplu , singura diferenţa fiind înfăşurarea dublă în jurul cozii . Acest lucru schimbă aspectul şi lungimea cravatei . Acest nod este potrivit bărbaţilor mici de statura deoarece în urmă înfăşurării duble în jurul cozii , cravată se micşorează în lungime . Este recomandat cămăşilor cu guler în stil italian , dar şi pentru cravatele din materiale subţiri (mătasea).

6 . Papionul ( o cravata altfel )

Dacă te-ai săturat de nodul simplu , dublu , Windsor , Kent sau Half Windsor , papionul este alternativă cea mai inspirată . Papionul este mult mai simplu de executat , pentru că el constă în împăturirea celor 2 fîşii ale cravatei şi ascunderea celei mai subţiri în spatele celei mai groase . Formă acestuia a rămas neschimbată din 1870 , deoarece a fost considerat unul dintre cele mai fluide accesorii , fiind potrivit şi pentru ţinutele casual . Există 4 tipuri de papion:
– modelul fluture
– modelul clasic
– modelul îngust
– modelul cu margini ascuţite

Sper că acest articol v-a fost de folos în alegerea nodului care să va reprezinte!

Redactor: Ciprian R.

Sursă foto: aici; aici; aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.