Nod de cravata dublu sau printul albert

Chiar dacă designerul român Cătălin Botezatu afirmă în cadrul unei emisiuni televizate că există 120.000 de tipuri în materie de noduri de cravată , azi va prezentăm 6 dintre cele mai populare dar şi stilate noduri de cravată .

1 . Noduri de cravata simple (cel mai comune)

Nod de cravata simplu
Nod de cravata simplu

Este cel mai folosit nod de cravată . Principalul motiv este că se face şi se desface la fel de uşor . Nu este cel mai festiv nod existent dar se bucură de o popularitate covârşitoare în comparaţie cu restul nodurilor existente .

2 . Noduri de cravata Windsor ( tipic spaţiului englez )

Nod de cravata windsor
Nod de cravata windsor

Este al doilea cel mai folosit nod de cravată , după nodul clasic . Acest nod poartă numele celui care l-a consacrat , Ducele de Windsor , care obişnuia să poarte în acest fel cravată . Acest nod este potrivit mai ales pentru cămăşile cu guler în stil italienesc , deoarece este mai voluminos decât alte noduri de cravată . Pentru a fi executat că la carte , cravată trebuie să fie dintr-un material subţire , de pildă o mătase subţire .

3 . Noduri de cravata Kent ( the little ones)

Nod de cravata kent
Nod de cravata kent

Este cel mai mic nod din lista noastră , fiind de două ori mai mic decât nodul Windsor . Chiar şi aşa este nevoie de îndemânare pentru a-l face .
Acest nod ajută la lungimea cravatei , deci aviz bărbaţilor înalţi , acesta este nodul vostru !
De asemenea , acesta este un nod casual , deoarece nu face altceva decât să unească cele două fâşii de material într-un nod arătos .

4 . Noduri de cravata Half Windsor ( fratele mai mic )

Nod de cravata half-windsor
Nod de cravata half-windsor

Acest nod este jumătate că volum a nodului Windsor , şi este mai dificil de făcut că nodul simplu .
Este un nod recomandat pentru cravatele subţiri , care curg uşor pe corp . Pentru cămăşile descheiate această cravată este cea mai bună alternativă .

5 . Noduri de cravata duble ( sau noduri Prinţul Albert )

Nod de cravata dublu sau printul albert
Nod de cravata dublu sau Printul Albert

Este asemănător cu nodul simplu , singura diferenţa fiind înfăşurarea dublă în jurul cozii . Acest lucru schimbă aspectul şi lungimea cravatei . Acest nod este potrivit bărbaţilor mici de statura deoarece în urmă înfăşurării duble în jurul cozii , cravată se micşorează în lungime . Este recomandat cămăşilor cu guler în stil italian , dar şi pentru cravatele din materiale subţiri (mătasea).

6 . Papionul ( o cravata altfel )

Dacă te-ai săturat de nodul simplu , dublu , Windsor , Kent sau Half Windsor , papionul este alternativă cea mai inspirată . Papionul este mult mai simplu de executat , pentru că el constă în împăturirea celor 2 fîşii ale cravatei şi ascunderea celei mai subţiri în spatele celei mai groase . Formă acestuia a rămas neschimbată din 1870 , deoarece a fost considerat unul dintre cele mai fluide accesorii , fiind potrivit şi pentru ţinutele casual . Există 4 tipuri de papion:
– modelul fluture
– modelul clasic
– modelul îngust
– modelul cu margini ascuţite

Sper că acest articol v-a fost de folos în alegerea nodului care să va reprezinte!

Redactor: Ciprian R.

Sursă foto: aici; aici; aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.