Moda – un domeniu în permanentă schimbare

1337

Potrivit specialiștilor în domeniu, moda este de fapt un sinonim pentru stilul glamour și s-a convenit asupra faptului că ea este o modalitate de exprimare personală. În conformitate cu acest criteriu, o persoană poate fi la modă atunci când el sau ea se încadrează în acest mod de exprimare sau este demodată care ar fi contrar.

moda-3

Moda are manifestări în toate domeniile care ține de activitatea umană, adică se poate vorbi despre fashion atunci când ne referim la subiecte cum ar fi arhitectura, îmbrăcămintea, muzica, cosmeticele, produse de divertisment, forme de vorbire sau chiar politica sau tehnologia. Orice element care se găsește în aceste domenii poate fi descris ca fiind la modă sau nu. Atunci când se vorbește despre materialismul sau o tendință se folosește termenul de „moda”, dar acesta poate fi asociat și cu o conotație negativă.

Cei mai mulți oameni din ziua de astăzi percep moda ca un termen care se referă mai ales la haine. Începuturile a ceea ce noi numim astăzi moda s-a referit de fapt la vestimentație și merg înapoi până în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, a fost doar două secole mai târziu când manifestările reale ale modei au avut loc și acest lucru s-a întâmplat în Europa, printre membrii claselor superioare bogate.

moda-2

Moda, la fel ca orice altă manifestare a activității umane, a suferit schimbări majore și continue, până la punctul în care este astăzi, adică, a intrat în legătură cu mai multe domenii care ține de viața noastră. Desigur, ar fi nejustificat să se presupună că moda este aceeași peste tot în lume. În primul rând, aceasta diferă de la o societate la alta. Apoi, într-o anumită regiune, există o mulțime de factori care pot influența moda, cum ar fi vârsta sau trendurile care țin de generație, de clasă socială, profesie sau ocupație.

Chiar și geografia anumitor tendințe pot determina diferențe în modă printre oamenii din aceeași societate. Dar, cum se schimba moda? Pentru că știm cu toții că schimbarea constantă este ceea ce definește moda în cele mai multe cazuri. Toată lumea va fi de acord că ceea ce este nou acum va deveni în curând vechi, iar procesul merge în ambele sensuri. Multe lucruri care au fost odată la modă acum sunt considerate a fi vechi și depășite, dar se vor transforma în curând în ceva nou.

moda-1

Capitalismul a adus împreună cu numeroasele sale aspecte bune unele mai puțin atrăgătoare, cum ar fi deșeurile. Oamenii cumpără lucruri care nu sunt necesare pentru ei și, în consecință, tind să accelereze procesul de schimbare în ceea ce privește moda.

Tinerele generații au mult de a face cu această schimbare într-o manieră la fel de mare, pentru că ei sunt mereu dornici și dispuși să încerce lucruri interesante, lucruri pe care nu le-au experimentat înainte, în special ceva nou pentru a fi mai precis. Ceea ce a făcut moda atât de populară printre oameni a fost de fapt televiziunea, urmată de revistele de fashion, iar de acolo până la site-urile de moda a fost doar un singur pas.

Sursa foto: aici, aici și aici