Moda nu este doar ce se poartă

1946

Te interesează moda, dar doar ce se poartă..

Te-ai gândit vreodată la lucruri interesante, de pildă, cum a aparut moda ? Sau, cum au apărut modelele ? Noi îţi oferim un articol pe care sigur nu-l vei regreta că l-ai citit, scurte informaţii despre modă:
  • Germanii au produs prima revistă de modă, toate tendinţele apărute pentru marii boieri, pentru curţile regale în 1586.
  • În Evul Mediu, culorile hainelor făceau diferenţe între clasele sociale ale oamenilor, fiecare ştia al cărui statut aparţine cel de lângă el. Nobilimea purta culoarea roşie, ce reprezenta puterea, iar ţăranii şi negustorii purtau maro, respectiv verde. În zilele noastre, mai degrabă negustorii fac abuz de culoarea roz.
Moda
                                                                                                                                                                  Moda
  • În secolul al XV-lea, moda era ca femeile să fie însărcinate, ceea ce nu putem spune că nu ar fi un trend şi acum, dar cele de pe vremea aceea, cele tinere ce nu erau însărcinate obişnuiau să poarte perne sub haine.
  • Napoleon Bonaparte avea şi alte atu-uri, a inventat nasturii de la mânecile sacourilor. Motivul este inimaginabil, și anume voia să împiedice soldaţii să-şi mai şteargă nasul de mânecile hainelor.
  • Moda nu este doar o haină, este o atitudine. În evenimentele precum New York Fashion Week se reflectă uneori și stări de spirit ale unor mari creatori de modă. Puteam lua ca exemplu pe Lady Gaga şi costumul ei din carne.
  • Moda se referă şi la fotografii sau videoclipuri. Prea puţină lume ştie ce fotografii postează pe reţelele de socializare, iar acest lucru îl fac pentru că este la modă. IceBucketChallange sau DontJudgeChallange sunt unele dintre cele mai cunoscute videoclipuri ce au luat cu asalt internetul. Prima are ca scop donarea pentru cercetarea persoanelor ce suferă de sindromul ALS, acest lucru a fost făcut special cu vedete, aceştia provocând alţi prieteni să facă asta. Nicidecum să postezi cum îţi torni o găleată cu apa în cap doar că e la modă. A doua, strigă clar „NU mai judeca fără să cunoşti !”
Industria modei a evoluat din vechi timpuri, iar secolul XXI a avut mari realizări asupra sa. Tu doar citeşte şi învaţă !

 

Sursă foto: aici ; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.