Moda masculină – un domeniu în continuă schimbare

1046

Moda masculină s-a schimbat în ultimele decenii la fel de mult ca și moda feminină, deoarece acesta este un domeniu într-o perpetuă modificare. Moda nu reprezintă doar ce haine doriți să purtați, dar și modul în care le potriviți din cap până în picioare, astfel încât include chiar și părul și un bun exemplu față de felul în care s-au schimbat tendințele este coafura.

palaria in moda masculina

La începutul noului mileniu, bărbații din întreaga lume preferau părul țepos, cu o cantitate excesivă de gel, dar acest look nu mai este de actualitate, deci lucrurile se schimbă tot timpul. O trecere în revistă a ideilor din moda masculină de-a lungul ultimelor decenii nu este menită să explice ce este în tendințe și ce nu. Moda vine și pleacă, uitați-vă doar la tinerele staruri de azi care au început să readucă lookul anilor trecuți pentru adolescenți prin hainele în dungi, culorile luminoase și puternice și orice altceva care amintește de acele vremuri.

Pentru bărbați, vedetele de la Hollywood au adus înapoi moda pălăriilor în ultimii ani, iar la scurt timp după aceea, acestea au început să fie purtate de tot mai multe persoane. Pălăriile în general pot părea destul de pretențioase pentru o ținută de zi cu zi, dar moda masculină din ultimele decenii s-a schimbat atât de rapid încât, dacă încercați să copiați lookul de acum ceva timp există riscul să arătați mai demodat decât ați vrea.

barbat metrosexual

Tendințele sunt în continuă schimbare dar sunt, de asemenea, și incredibil de subiective. Poate că nu intenționați să purtați pălării, însă vor fi alte elemente care vor completa cu succes garderoba dvs, cu condiția să nu intrați în pană de inspirație. Ceea ce sa schimbat cu adevărat în ultimele decenii în moda pentru bărbați este atitudinea.

Bărbații sunt mai conștienți de faptul că moda este în principal aceeași, și că recomandările când vine vorba de fashion ar putea fi valabile chiar și pentru ei. În urmă cu jumătate de secol, moda se centra pe un look care impunea respect și funcționalitatea hainelor: un costum era doar un costum, așa că nu se purtau nici accesorii considerate feminine.

moda masculina 2016

În prezent, bărbații sunt capabili să se exprime mai mult ca oricând prin moda masculină, fie prin pălării care au un aer de clasic și eleganță, fie prin haine de acum câteva decade care aduc o pată de culoare sau nebunia cu ținutele de culoare închisă, cu haine complet negre și accente de gri sau ceva între aceste extreme. Cu toate acestea, datorită schimbării modei masculine de-a lungul ultimilor ani, nu este vorba doar despre hainele pe care le purtați, dar și de faptul că sunteți mai conștienți de imaginea dvs. în societate.

De exemplu, acum câțiva ani a apărut curentul numit metrosexualism și care a ajuns să fie extrem de răspândit printre tipii din întreaga lume, indiferent de vârstă. Pentru a fi metrosexual, un bărbat trebuie să fie foarte preocupat de îngrijirea corpului său, aici fiind incluse o garderobă atent aleasă, ședințe frecvente la saloanele de frumusețe, mersul la sală, un program alimentar bine stabilit și alte aspecte care să îl mențină în cea mai bună formă.

Sursa foto: aici, aici și aici