Moda bărbătească își ocupă locul pe care îl merită

1046

Pentru cea mai mare parte a istoriei în moda bărbătească, a fost foarte greu să fii un domn la modă și bine îmbrăcat. Industria de fashion s-a concentrat întotdeauna asupra vestimentației femeilor și tendințele pe care acestea ar trebui să le urmeze în sezonul respectiv.

moda barbateasca 3

Bărbații au fost de obicei ceva mai neglijați în această privință, iar îmbrăcămintea pentru domni a fost întotdeauna limitată la câteva articole vestimentare sau câteva ținute prezentate în colecțiile create de marii designeri. Domeniul modei masculine a fost, de asemenea, limitat la câțiva creatori cunoscuți și câteva branduri majore, care etalau mereu același tip de haine în fiecare an, și un sezon de modă semăna foarte mult cu cel precedent.

Cine vedea aceste haine pe podiumul de prezentare sau la o săptămână a modei avea o senzație de deja-vu, chiar și celui mai exigent critic de fashion fiindu-i destul de greu să spună cu exactitate care au fost schimbările între anumiți ani Acest lucru nu a reprezentat o situație ușoară pentru cei mai mulți bărbați, deoarece lumea în care trăim și societatea a început să pună un accent tot mai mare pe felul în care ne prezentăm.

moda barbateasca 2

Prima impresie contează extrem de mult și toți oamenii simt o nevoie crescândă să arată bine în hainele pe care le cumpără. Acest lucru a fost foarte dificil din cauza lipsei de articole vestimentare care s aflau la dispoziția bărbaților. Unii designeri ar argumenta în mod corect că cei mai mulți domni nu sunt prea dornici să experimenteze noi mode și tendințe, de aceea moda masculină a fost mult mai conservatoare ca și obiceiurile de cumpărare în ceea ce privește îmbrăcămintea pentru bărbați.

Din cauza acestui fapt, a fost greu pentru creatori să inoveze și să împingă înainte barierele în domeniul fashion pentru domni. În ultimii ani, s-a văzut o mare schimbare în îmbrăcămintea și trendurile în modă bărbătească din întreaga lume. Acest lucru a făcut posibilă apariția unei noi generații de designeri care doresc să facă haine elegante și la modă pentru bărbați, și care sunt la fel de complexe și inedite ca și cele văzute la îmbrăcămintea pentru femei.

moda barbateasca 1

A avut loc simultan ascensiunea bărbatului nou, care are o mare grijă de felul în care arată și modul în care se îmbracă. Acesta este masculul care poate cheltuiască mult mai mult pe produse cosmetice, îngrijire, îmbrăcăminte și accesorii, așa cum face orice femeie care are grijă de imaginea ei. Acest nou gen de bărbat a fost numit metrosexual, ia cei care au inventat termenul au făcut-o pentru a descrie fotbaliștii celebri care au dat startul acestei  tendințe foarte larg răspândite la nivel global.

Indiferent de cum sunt privite aceste trenduri, moda bărbătească o prinde rapid pe cea pentru doamne și fenomenul se petrece chiar într-un ritm uluitor. Astăzi, un domn bine îmbrăcat are acces la un număr mare de haine de designer și o gamă largă de stiluri sau prețuri, astfel încât poate cumpăra o varietate de îmbrăcăminte și accesorii pentru el însuși.

Sursa foto: aici, aici și aici