Layering – Arta creativitatii

5048
Layering - Arta creativitatii
Layering - Arta creativitatii

Modelele clasice de îmbrăcăminte și încălțăminte necesită o familiarizare. Astfel, pentru a te imbraca corect si stilat trebuie sa înveți regulile de bază.

Următoarele rânduri sunt dedicate celor care vor să învețe despre tehnica purtării mai multor straturi de haine, mai exact, a layering -ului.

Layering - Arta creativitatii
Layering – Arta creativitatii

Ca idee principală, layering-ul este practic. Vremea pe timp de iarnă sau toamnă este instabilă după cum știm: dimineata frig, la prânz cald, iar după-amiază, odată cu apusul, vremea se răcește din nou. Fiind îmbrăcat în straturi, este foarte ușor să dai jos un strat de pe tine atunci când temperatura crește sau te afli într-o încăpere încălzită.

Layering - Arta creativitatii
Layering – Arta creativitatii

Pe de altă parte, layering-ul reprezintă fericirea, pentru pasionații de stil, deoasere le oferă acestora prilejul de a-și arăta creativitatea în a-și forma o ținută prin punerea în practică a cât mai multor cunoștințe vestimentare precum: combinații de materiale, combinații cromatice, accesorii, alegerea hainelor în funcție de propria construcție fizică ( nu purta dungi orizontale și pantaloni cu manșetă dacă ești scund și plinuț deoarece aceste două tipuri de haine te vor dezavantaja).

Layering - Arta creativitatii
Layering – Arta creativitatii

Numărul ținutelor pe care le poți crea atunci când se vorbește de layering, este unul extrem de mare, cu foarte multe posibilități, următoarele vor avea grijă să-ți dea câteva idei despre ținutele pe care le vei forma:

 • Tricou + pulover sau cardigan
 • Cămașă + pulover sau cardigan
 • Tricou + jachetă din denim sau jachetă din piele
 • Cămașă + jachetă din denim sau jachetă din piele
 • Tricou + helancă + sacou sau palton
 • Cămașă + pulover sau cardigan + sacou
 • Cămașă + sacou + palton
 • Tricou + pulover/ cardigan/ helancă + vestă
 • Cămașă + pulover/ cardigan + vestă
 • Cămașă + sacou + vestă
Layering - Arta creativitatii
Layering – Arta creativitatii

Pe lângă aceste combinații și multe alte posibile, reține că orice ținută se poate accesoriza. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei eșarfe, a unui fular, a unei batiste de buzunar, a unui papion sau a unei cravate.

Câteva idei de reținut despre layering:

 1. Acordă atenție sporită combinației de materiale, nu combina țesături foarte subțiri, de primăvară-vară cu țesături groase de toamnă-iarnă.
 2. Combinațiile cromatice pe care le faci: o greșeală frecventă pe care o fac majoritatea bărbaților este purtarea de haine negre și maro în aceeași ținută. Un exemplu destul de concis este asortarea pantofilor maro la pantaloni negri.
 3. Fiecare strat în parte trebuie să arate bine, nu face greșeala de a purta un tricou sau cămașă „de scandal”sub o jachetă de piele.

Ideea este că în orice situație trebuie să te simți confortabil, dacă simți că layering-ul te incomodează și îți limitează libertatea mișcării, ceva nu este în regulă.

Sursa foto: aici; aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.