Greseli vestimentare din moda italiana

6654
Greseli vestimentare din moda italiana
Greseli vestimentare din moda italiana

Bella Italia..

Italia cu toate frumusețile ei, de la mâncare pana la mașini, la costume, pantofi și accesoriile lucrate manual cărora li se acordă foarte multă atenție, are uscăturile ei, ca orice pădure. Atunci când vine vorba despre haine, italienii fac o grămadă de gafe vestimentare pe care românii și nu numai, le adoptă.

Greseli vestimentare din moda italiana
Greseli vestimentare din moda italiana

Discutând doar din privința hainelor, vei afla din următoarele rânduri obiceiurile italienilor pe care trebuie să le eviți, neaparat !

  • Gulerul ridicat.. am o oroare când văd bărbați pe stradă care își bat efectiv joc de ei, la propriu ! Indiferent că este vorba de un tricou polo sau de o cămașă, evitați să-i ridicați gulerul, arată inestetic și e inacceptabil ca un bărbat să facă o asemenea greșeală.
  • Puloverul purtat pe umeri, peste cămașă sau obiceiul dus deja la extremitatea prostiei, pulover purtat peste sacou. Nu-i văd rostul, dacă ai puloverul pe umeri sacoului, când îți va fi frig, îl iei peste ?! E totul atât de simplu: dacă îți e frig îl îmbraci și dacă ți-e cald îl dai jos, nu îl ții pe umeri!!!
  • Hainele lucioase, NU ! Nici bărbații, nici femeile, nici măcar cățelul iubitei tale nu trebuie să poarte haine lucioase. E un detaliu de prost gust, de prost îmbrăcat, de nimic pozitiv ! Ia aminte, tu nu ești astronaut !
  • Încălțămintea lucioasă și emblemele mai mariilor designeri inscripționată pe pantofi. Groaznic este singurul cuvânt care i se potrivește încălțămintei cu un mare LV pe ea. Majoritatea hainelor sau pantofilor firmate sunt făcute la chinezi, ceea ce nu le oferă o atenție la detalii și îi face să pară groaznici, nu achiziționa așa ceva ! Un sfat de la om la om este să nu fi în pas cu moda, ci în pas cu stilul. Teneșii tăi luați de la bișnițarii de la marginea drumului care îți spun „șefule hai că ți las mai ieftini, sunt de la fratele meu de pă Italia” nu îți vor aduce niciodată, dar niciodată o imagine bună, la fel ca și mocasinii cu emblema chinezărită a lui Giorgio Armani cât se poate de mare, să se vadă doar, că am pantofi de firmă.
  • Nu mai copia ceva ce nu poți purta. Nu ești un cocalar, ești un domn ! Așa că poartă-te ca atare ! Nu poți apărea la un eveniment business cu gulerul cămășii ridicat și un lanț de aur, gros, la gât pentru că domnii nu pot face asta.

Dacă cele de mai sus ți se par o jignire sau un atac celor care poartă toate astea înseamnă că locul tău nu este printre domni, clar nu ești unul dintre ei, cu atât mai puțin te vei comporta ca unul.

Redactor: Mihaela M.

Sursa foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.