Gelozia – O lași sau te lasă

1816
Gelozia

Să începem cu începutul.. cu siguranță toți am fost geloși la un moment dat, cu o intesitate mai mică sau mai mare. Problemele apar însă când aceste ieșiri apar din ce în ce mai des și încep să deranjeze atât partenera cât și lumea din jur. Sunt tot felul de persoane frustrate, care își acuză partenera pe nedrept de multe ori, tresar la orice mesaj sau privire ce îi este adresată jumătății sale.

Majoritatea persoanelor care au aceste crize de gelozie sunt nesigure pe ele, pe masculinitatea lor, pe importanța lor în relație și bineînțeles, pe sentimente. Altă categorie sunt cei care încadrează toate femeile în aceeași categorie, și anume categoria tipelor care își înșeală partenerul cu orice ocazie!

Gelozia
Gelozia

Ca să fim puțini eficienți, am putea de exemplu să gândim această problemă logic: în primul rând nu există nici un fel de beneficiu, de lucru bun, care o să se întâmple ca urmare ale acestor accese de furie. Absolut nici unul. Însă la capătul celălalt, lista este destul de lungă. Prin gelozie exagerată o să limităm cu siguranță durata relație dacă nu cumva chiar pe loc. Iar timpul petrecut încă cu partenera cu siguranță nu va mai avea aceeași calitate ca și înainte. Femeia este liberă să aleagă, la fel ca și noi bărbații. Nicidecum nu putem constrânge pe cineva să elimine în totalitatea ideea de a avea, la un moment dat, o relație cu altcineva. Putem să luptăm pentru asta, să facem femeia să se îndragostească de noi daca asta simțim cu adevărat și să nu ratăm nici o ocazie de a-i face ziua mai frumoasa! Da.. asta putem face.. însă dacă o să avem tendințe paranoice, de gelozie și posesivitate, o împingem cu mâna noastră să facă lucrul de care ne temem cel mai mult: să-și găsească pe cineva.

Să discutăm totuși evoluția acestei gelozii. La început câteva picături de gelozie presărate pe o relație relativ nouă poate fi ceva drăguț, poate nu, dar cu siguranță va fi ceva tolerat. Gelozia continuată îi răpește persoanei de lângă libertatea, îi limitează dorințele și liniștea și.. ne putem da seama unde va duce asta.

Există totuși două zone în care se poate îndrepta o astfel de relație:

Zona I – Te acceptă așa cum ești, posesiv, injurios, gelos, în speranța imensă că o să vină ziua cand te vei schimba. O greșeală, știm amandoi, pentru că problema este la tine ca bărbat: ești nesigur pe tine, încrederea personală tinde spre zero. Oricât de mult ar încerca și orice ar face femeia iubită rezultatele for fi nemulțumitoare pentru că nu ea trebuie să facă schimbări, ci tu. Nu se va întâmpla iar rezultatul este de cele mai multe ori despărțirea, chiar în momentul că va ajunge la un nivel de sufocare deranjant. O să primească oferte din altă parte frecvent, oferte frumoase, pline de veselie și libertate, și, mai devreme sau mai târziu, o să accepte una din ele.

Zona II – Deși poate unii dintre voi speră ca zona doi este o zonă favorabilă, îmi pare rău să vă spun că nu există nici zona doi nici trei sau patru pozitivă. Gelozia duce numai la distrugere, de un fel sau altul. Așadar, să revenim la subiect: aici se încadrează tipele suficient de deștepte încât pun punct încă de la începutul acestor gesturi sau crize de gelozie, fiind destul de inteligente sa realizeze că își pierd timpul.

Cine a citit aceste rânduri și se încadrează în categoria bărbaților geloși trebuie să stea serios pe gânduri, pentru că urmările sunt majore, singura diferență fiind de termen: scurt..sau puțin mai lung.

Dacă totuși iubim persoana de lângă noi și dorim să o ținem aproape putem face următoarele lucruri:

  • să îi oferim o libertate maximă, încredere deplină, timp pentru ea, pentru ieșit alături de prietene etc;
  • să îi spunem cu orice ocazie ce simțim, chiar dacă sunt gelozii, atâta timp cât sunt transmise sub forma unei discuții normale, fără țipete și reproșuri, se pot rezolva;
  • în cazul în care avem prea mult timp liber, trebuie să ni-l ocupăm. Nu putem sta în continuu să ne gândim la ce face. cu cine, etc. Este nesănătos și are efecte mai puțin bune;
  • ultimul dar nu cel mai puțin important punct este acela în care trebuie să ne dorim să devenim o persoană mai bună, mai iubitoare.. de ce? Pentru că știm cu toții că atunci când cineva are acasă tot ce își dorește nu o să mai caute în altă parte.

 

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.