Ecuatie fashion – Ef

1628

Ipoteza :  om de afaceri  /businessman/ BM  -persoana angrenata in  business (afacere) in sfera industriala /vanzari, sa  zicem

Ef : cum sa va imbraca acest businessman, astfel incat sa fie indeplinite urmatoarele criterii: sa respecte dress codul , denumit DC  specific activitatii sale, sa  fie in pas cu moda,  dat fiind faptul ca este pasionat de moda si , nu in ultimul rand, sa-si puna, prin propriul stil amprenta asupra tinutelor pe care le poarta, dat fiind faptul ca avem de-a face cu o personalitate puternica, optimisata, joviala,  cu simtul umorului si extrem de sociabila , ( caracteristici care de altminteri i-au adus si succesul) .

fashion-businessman

Rezolvare:

Un om de afaceri va avea , evident multe probleme de rezolvat la serviciu dar si intalniri de afaceri .

Asadar isi va consulta agenda si , cum intalnirile de afaceri au loc, potrivit agendei :marti,respectiv joi,  acesta isi va alcatui tinuta si functie de program;

Asadar , luni ar putea imbraca o tinuta business casual, comoda dar eleganta, care ii va conferi dinamism si libertate de miscare .Va opta pentru un costum  navy , un tricou polo cu maneci lungi, in pas cu moda( in loc de traditionala camasa ) – culoare gri deschis, pantaofi  maro/visiniu , curea asortata.

Frizura poate avea un aer putin mai rebel,  iar parfumul va fi cu siguranta cel mai potrivit : energiazant si fresh .

Marti,  data  fiind intalnirea de afaceri , BM va imbraca o tinuta business formal ( supusa acestui  DC, adica ): costum bleumarin cu dungi fine albe, camasa alba, cravata  cafeniu roscat( nuanta deschisa) pantofi business cafenii, mapa neagra . Batista alba din buzunarul de la piept este optionala, si nu cred ca BM –ul nostru o va purta.

casual fashion

Miercuri , BM va opta pentru o tinuta business casual, o pereche de jeansi bleumarin,  un sacou fumo, o camasa alba .

Joi, BM va imbraca  o tinuta formal business ,o camasa bleu, un costum bleumarin, o cravata slim de asta data, maro roscat, pantofi business .

In fine, vineri BM va purta tinuta smart casual : un costum maroniu in carouri fine, o camasa asortata, o cravata nuanta mai tare, si  o batista colorata la buzunarul de la piept.  BM va adopta o frizura cu cararea pe o parte. .

dresscodeblktie

Sambata  seara…bal de caritate !

BM va imbraca, in conformitate cu DC , o tinuta Black tie .

Asadar : smoking, papion, camasa alba, etc. etc …

Cum BM este mai …atipic, dar si inalt si atletic, va alege un sacou la doua randuri de nasturi, camasa alba, evident, un papion simplu, asezat o idee asimetric, si o batista rosu imperial  la buzunarul de la piept .Un zambet larg si o unda discreta de parfum vor completa tinuta .

Sursa foto: aici, aici si aici