Gusturile unui Domn Adevărat

1608

În urmă cu ceva ani aveam modele demne de urmat cum ar fi G. Grant, F. Astaire sau Ronald Colman, unii dintre cei mai buni actori ce și-au pus amprenta în lumea cinematografiei și nu numai. Filmele anilor 1930 – 1940 aproape mereu au fost speciale și în cele mai multe cazuri promovau bunul simț și eleganța.

Încă de atunci oamenii se îmbrăcau corespunzător, mai ales domnii, cu hainele lor clasice, pline de stil și cusături fine, create în special din lână subțire vara și mai groasă iarna.

Uneori ma gândesc că mi-ar fi plăcut să traiesc in acele vremuri, unde eleganța era normalitate. In schimb, în zilele noastre, majoritatea se îmbracă în haine ieftine, prost lucrate, făcute mai ales din fibre artificiale, care deseori nu se potrivesc și bineînțeles, arată și rău.

Domn Adevărat
Domn Adevărat

Ușor ușor se pierde din arta de a te îmbrăca, promovându-se cam peste tot stilul casual. Acest stil emană o delăsare de sine combinată cu nepasare, lucruri de o valoare îndoielnică care cu siguranță se ofilesc rapid. Mă intreb: de ce nu ne putem îmbrăca frumos și cu bun gust tot timpul? De ce s-a renunțat in mare parte la stilul clasic?

Lumea trebuie să înțeleagă faptul că lucrurile de calitate, deși de multe ori sunt întradevăr mai scumpe, sunt menite pentru a rezista în timp și își merită prețul. Trebuie să optăm pentru calitate, nu cantitate!

Poate explicația alegerilor în cazul unor persoane este următoarea: pentru a face alegeri frumoase, pentru a aprecia adevărata lor valoare, munca imensă care a fost depusă, origini, istorie, trebuie sa fim frumoși și în interior și, din pacate, la unii lipsește acest lucru.

Hainele, în special cele handmade, nu trebuie tratate ca „status symbol”, ci trebuie sa fim deschiși în minte și suflet pentru a aprecia efortul și secretele din spatele acestor realizări omenești. Sperăm că v-am fost măcar puțin de folos în călătoria dumneavoastră spre un Domn Adevărat!

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.