Din hatisurile achizitionarii unei locuinte

961
Din hatisurile achizitionarii unei locuinte
Din hatisurile achizitionarii unei locuinte

Odata parasite melagurile natale si ajunsi pe taramurile pana mai ieri considerate a fi ale fagaduintei, multi dintre dumneavoastra va veti confrunta cu problema achizitionarii unei locuinte . Evident, caminul studentesc unde locuiati pana mai ieri si-a trait veacul, vremea repartizarii de locuinte de catre stat e demult apusa,  tocmai ati gasit un job super la o mare companie multinationala , asa ca,  porniti la drum !

Din hatisurile  achizitionarii unei locuinte
Din hatisurile achizitionarii unei locuinte

Aspectele pe care as dori sa le trecem in revista aici-referitor la locuinta- nu sunt cele de ordin  estetic, arhitectural, ca sa zic asa, desi este regretabil ca arhitectura romaneasca nu-si spune cuvantul mai in forta  !

Trecand peste  aceasta introducere, pornind de la palatele cu turnulete, sau de la casele cu lift interior, ajungad la garsonierele „ la cheie” sau la casa de la tara, tin sa ma opresc in primul rand asupra metodei de cumparare , adica :

banii jos, daca ii aveti : in aceasta situatie, accentul se pune pe ce anume cumparati -si aici aveti o paleta larga de optiuni : de la aparatmente mai vechi dar amplasate in plin centrul orasului, in zone linistite, la mai noile aparatmente situate la  n kilometri de locul de munca, sau la  casa amplasata in apropierea orasului. Toate aceste variante ( si multe altele) stau la picioarele dumneavoastra !

– cand insa pentru achizitia unei locuinte este necesar un credit ipotecar/imobiliar, lucrurile vor fi abordate dintr-o alta perspectiva .

Atentie ! nu vǎ va fi suficient doar sfatul unui ofiter bancar! sfaturile unui notar, ale unui avocat, cele ale unui expert financiar ar fi extrem de utile,  asa ca, inarmati-va cu toate aceste cunostinte si achizitionati locuinta  in conditiile finaciare care sa  va convina . Observati ca ceea ce bunicii dumneavoastra, care au traversat mai multe etape istorice v-ar fi putut spune in cateva cuvinte, cade acum in sarcina unor experti ( si va doresc sa ii gasiti pentru ca ei chiar exista ! ). Evident, dumneavoastra trebuie sa fiti cel care se informeaza si ia decizia in cunostinta de cauza, intr-un final .

E  inutil  sa mai spun ca imprumuturile bancare sa fac doar in lei ?

Achizitionati  intr-o prima faza ( evident, functie de buget, gusturi ) o locuinat de dimensiuni mai mici, pe care o puteti aranja cochet, dar amplasata intr-un loc bun, astfel incat  sa o puteti vinde usor (daca va fi necesar)  atunci cand veti dori/putea sa cumparati  o locinta mai mare .

Alegeti-va un agent imobiliar de succes, spuneti-i exact ce doriti , iar el se va ocupa de afacerea dumnevoastra .

Asadar, sabiliti bugetul, ce anume doriti sa cumparati in limita acestuia, si porniti in cautare locuintei visate !

Obs : E paradoxal totusi ca in aceste hatisuri sunt prinsi tocmai cei care, teoretic, ar trebui sa se descurce mai bine !

Si ma refer aici in special la cei care au pornit pe drumul : facultate, job- in marile orase .

Odata achizitionata locuinta, daca aceasta are nevoie de o renovare, desi pare mai ieftin sa lucrezi cu prieteni, alegeti totusi o firma care va poate oferi garantii pentru lucrarile executate .

Apoi, intretineti locuinta cum se cuvine, faceti lucrurile importante sa functioneze corespunzator; achizitionarea unui tapet nou poate sa astepte , in timp ce o marchiza care fereste peretii de intemperii, este obligatorie ; se intelege ca acestea sunt doar exemple, nimic altceva !

Si nu in ultimul rand, bucurati-va de noua dumneavoastra achizitie, personalizati-o, puneti de o cafea, si ganditi-va ce sa le pragatiti ca aperitiv prietenilor care vor veni in vizita in weekend !

Sursa foto: aici