Dandy – atitudine şi stil

6096
Dandy - atitudine şi stil
Dandy - atitudine şi stil

Cum putem descrie bărbatul ideal ? Gentlemanul fără de care societatea ar scadea valoric. De la grija deosebită pe care o acordă ţinutei sale, la dragostea pentru noi provocări, până la modul în care poate face o femeie să se simtă o adevărată doamnă.

Dandy - atitudine şi stil
Dandy – atitudine şi stil

Un exemplu foarte bun este chiar initiatorul acestui curent, George Brummel. S-a născut în anul 1778 în Anglia. Poziţia familiei sale nu era una de superioritate, ci de mijloc, în ciuda limitărilor impuse de condiţia socială de muncitor nu a renunţat la visul său. În debutul său a imitat ţinutele şi eticheta nobililor, iar în timp s-a remarcat prin propriul stil vestimentar.

Brummel a fost primul Dandy din istorie. Un bărbat ambiţios, cu atitudine şi cu un stil aparte, ieşit din comun. Chiar dacă aceste lucruri s-au întâmplat în secolul 18, putem aduce stilul său şi în secolul 21.

Dandy - atitudine şi stil

  • Respectul: trebuie clar câştigat, iar un dandy ştie limitele încă de la început. Dandy este un bărbat care emană oriunde ar merge, eleganţă, eleganţă prin ţinută, prin comportament şi prin bunele maniere. Arma secretă a unui astfel de bărbat este inteligenţa şi abilitatea de a folosi cuvintele. Cultura şi rafinamentul fac şi ele parte în principal de procesul de câştigare a respectului. Dandy nu te naşti, ci devi dacă investeşti în tine.
  • Atitudinea: printre primele lucruri pe care le observăm la o persoană. Durează cam 5-10 secunde pentru a decide dacă îţi place sau nu. Din acest motiv, un dandy pune accent foarte mare pe atitudine. Un gentleman ştie că de multe ori prima aparenţă contează. Nu este vorba de a încerca să te faci plăcut prin orice mijloc, ci de a conştientiza că aşa cum îi tratezi pe cei din jurul tău, aşa vei fi şi tu tratat.
  • Îmbrăcămintea: un dandy se remarcă dintr-o mulţime prin atenţia deosebită pe care o acordă mereu ţinutei sale, politeţe pentru cei din jurul său, încrederea de sine invincibilă şi atitudinea regală.
  • Style everywhere! Apa trece, pietrele rămân. Moda trece, dar stilul tău rămâne acelaşi. Stilul este ca un diamant, ceva de preţ pe care l-ai dobândit şi îl vei păstra toată viaţa. Ca să readuci un dandy în epoca contemporană trebuie să te concentrezi pe detalii şi să ai mare grijă când îţi alegi piesele vestimentare. Toate aceste „eforturi” se datorează faptului că trebuie să arăţi perfect la fiecare apariţie în public.

Dandy-ul Papillon

Următoarea etapă în evoluţia stilului masculin, cea care a adus un plus de energie şi originalitate. Aceasta influenţează chiar şi tendinţele de modă din zilele noastre.

Dandy - atitudine şi stil
Dandy – atitudine şi stil

Moda trece prin diferite schimbări, dar, principiile stilului au rămas la fel. Asta înseamnă de fapt, stil, să nu ai nevoie decât de principiile de bază, după care poţi improviza propriul stil.

Sursa foto: aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.