Cum alegem o curea pentru costum

0
2139
Curea pentru costum

Costumul reprezintă cea mai de succes apariţie oriunde ai merge. În componenţa sa pe lângă sacou, cămaşă, cravată, vestă şi pantofi, se mai află şi cureaua. Cureaua este unul din aspectele cărora nu le dăm prea multă importanţă, dar şi ea ţine de anumite criterii pe care trebuie să le respectăm cu stricteţe.

În primul rând trebuie să ştim că ele sunt de două feluri, formale şi casual, cele formale sunt accesorizate la costum. Cureaua formală trebuie neaparat să fie în funcţie de culoarea costumului, încetaţi să mai purtaţi curele maro la costume negre.

Materialul lor trebuie să fie din piele şi puţin mai lungi decât este circumferinţa şoldurilor tale, să nu ai surpriza ca peste o lună să nu-ţi mai fie bună. Pielea de calitate este flexibilă şi nu va avea crăpături.

Curea pentru costum
                                        Curea pentru costum

Catarama, să fie de o culoare argintie sau aurie, de obicei argintie se regăseşte la cele negre şi culori apropiate, iar cea aurie la cele maro. O cataramă simplă, nu cu sigla de la Giorgio Armani mare, cât se poate de mare, să se vadă sub burtă.

Cureaua se asortează mereu, dar mereu, cu pantofii. Pe lângă susţinere pantalonilor, cureaua poate fi doar de design, la fel ca si butonii sau cravata, nu este o necesitate, dar e un accesoriu care nu trebuie neglijat.

Trebuie să luăm aminte că se găsesc sub diferite lățimi, cele mai înguste fiind cele mai formale. Prin toate aceste aspecte, un singur lucru este mai important ca toate şi acela că nu se poate purta în același timp cu bretelele sub nici o formă. Așadar, dacă porţi bretele nu purta curea şi viceversa.

Dacă fizicul tău este unul mai robust, optează pentru o curea mai lată, cu o cataramă mai mare, cele înguste fiind în general pentru persoanele relativ slabe.

Nu te strânge prea tare cu ea, şoldurile tale vor ieşi pe dinafară, iar acest lucru nu este întocmai cool. Mergi la un magazin profesional pentru curele, unde găurile pot fi date de către ei. În nici un caz să nu încercați acasă cu şurubelniţa sau alte ustensile. În speranța că v-am oferit informații utile vă dorim spor la cumpărături!

 

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here