Cum se poarta costumul barbatesc

1532

Cum se poarta costumul barbatesc – Acesta este unul dintre veșnicele bastioane ale vestimentației masculine, fiind sinonim cu stilul ideal, atemporal și fundamentul garderobei formale a oricărui gentleman. În ciuda tradiției și locului de onoare pe care îl ocupă în dulapul nostru, costumul nu este întotdeauna o ținută care arată bine pe oricine, mai ales pe unii dintre cei mai neavizați purtători.

costumul bărbatesc 1

În realitate, este cel mai simplu articol vestimentar pe care un om l-ar putea purta vreodată, este simplu și aproximativ trei sferturi din aceasta sarcină a fost făcută pentru dvs, singurul lucru rămas acum este de a face alegerea cea mai bună în ceea ce privește cămașa, cravata și pantofii. În ciuda omniprezenței sale, multelor decenii de purtate în viața de zi cu zi și multitudinii ghidurilor de stil care au fost lansate, un procent bun din populația masculină nu poate părea să fi înțeles destul de bine cum se asortează costumul bărbătesc.

Cum se poarta costumul barbatesc

Este timpul să eliminați orice pași greșiți și care sunt ușor corectabili atunci când vine vorba de fashion, prin oferirea unor soluții simple care vă vor asigura că arătați mereu ca un gentleman perfect. În primul rând, nasturii de jos ai unei haine de costum nu ar trebui să fie încheiați, această manieră de a-i purta mergând pentru jachete și haine tricotate.

costumul barbatesc 3

Desigur, dacă preferați costumul bărbătesc cu un singur rând de nasturi, atunci alegerea este în mâinile dvs, metaforic vorbind. Raționamentul din spatele acestei reguli este dublu, în primul rând contează faptul că arată mai bine. Numărul doi este că multe costume moderne nu sunt croite pentru avea nasturii încheiați în întregime și pot arăta destul de inestetice atunci când faceți acest lucru.

Referitor la subiectul nasturilor, nu îi lăsați încheiați până sus atunci când luați loc pe un scaun, deoarece nu e bine pentru rezistența cusăturilor, deci descheiați-vă întotdeauna la haină atunci când stați jos. Un detaliu minor, dar care face o diferență considerabilă, este că doar un centimetru din mâneca unei cămăși ar trebui să se vadă la capătul hainei.

costumul bărbatesc 2

Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că haina este prea lungă sau cămașa prea scurtă, deci luați măsuri, atât la propriu cât și la figurat, și ajustați-vă ținuta. Unul dintre cele mai mari păcate în ceea ce privește moda, este că nimic nu strică mai mult o ținută formală decât un pantalon prea lung. Cracul pantalonilor trebuie să fie făcut astfel încât să atingă doar partea de sus a șireturilor, niciun centimetru mai mult, altfel riscați să aveți niște pantaloni care flutură în jurul gleznei, în timp ce ceilalți vă vor bârfi pe la spate.

Toată lumea adoră o batistă de buzunar de calitate, poate chiar un ceas de buzunar care funcționează de câteva zeci de ani, dar ce se întâmplă când purtați toate acestea împreună? Nu este cazul să aveți atât de multe accesorii care vă accentuează ținuta și nu exagerați în această privință. Alegeți maximum două sau trei accesorii și nu mai mult, deoarece uneori o batistă albă de buzunar este mai arătoasă decât un accesoriu mult mai țipător.

Sursă foto: aici, aici și aici