Cum se poarta cămașa polo – ținuta ideală pentru ocaziile casual

1365
Camasa polo
Camasa polo

Dacă există o piesă vestimentară în lumea modei care merită onoarea de a fi numit clasică, nu este altceva decât tradiționala cămașă polo. Un clasic atemporal, într-adevăr, cămașa polo a trecut testul timpului pentru simplitate, confort, aspectul frumos și finețe. O simplă bucată de material textil, închisă cu un șir de nasturi, este destul de inventiv croită, dar și modul în care a supraviețuit pentru o astfel de perioadă lungă de timp este lăudabil.

Este o îmbrăcăminte extrem de versatilă și reprezintă un element absolut esențial pentru garderoba unui bărbat. Este tocmai această natură simplistă a acestor cămăși cea care a atras popularitatea lor peste tot în lume. Cu siguranță, nu este greșit să spunem că ținutele polo sunt o piesă de vestimentație casual și informală. În trecut, acestea puteau fi cu mult diferite decât arată acum și totul are de a face cu modul în care designul lor inițial a fost personalizat cu o senzație de confort, look și mobilitate în timpul mișcării. Un element de modă care a fost atât de utilizat pe scară largă, precum sunt cămășile polo, e destul de sigur că are măcar un pic de istorie atașată evoluției sale.

Camasa polo
Camasa polo

Cămașa polo rămâne un simbol de eleganță și decență pentru cei care au dorința de a fi casual în lumea de astăzi. Este o parte integrantă a ținutelor informale, corporative și sunt cel mai mult purtate ca o alegere de moment într-un eveniment oficial, care necesită etalarea unei haine casual. Brandingul unei piese vestimentare cu nume de marcă ale unei companii celebre reprezintă o strategie de marketing de succes și este foarte populară, de asemenea, mai ales în rândul tinerilor.

Cămașa polo își are originile în nobilimea britanică și este foarte probabil că a apărut odată cu începutul practicării sportului numit polo. După cum sugerează și numele, cămașa polo a crescut în popularitate odată cu răspândirea sportului în sine. Poloul a fost faimos printre soldații din armata britanică și aceștia au fost oamenii care au început să poarte în competițiile sportive haine care aveau mâneci lungi realizate din bumbac. De asemenea, aveau nasturi la guler pentru a-l fixa pe cămașă și pentru a păstra o ținută rigidă când competițiile erau în curs de desfășurare. Primele cămăși polo, deși destul de incomode, au fost acceptate pe scară largă în concursuri și a fost nevoie de câteva decade pentru a le schimba designul în cel mult mai familiar pe care îl vedem în ziua de astăzi .

Totul a început cu încercarea de a crea ceva mai confortabil de purtat în activitățile zilnice. Așa cum poloul a devenit mai competitiv, designul cămășilor a fost tot mai apreciat pentru confortul pe care îl ofereau. Îmbrăcămintea rezultată a fost, de asemenea, elegantă precum și la îndemâna publicului larg. Grație popularității producătorilor care s-au implicat în crearea acestor haine și efortului lor de a înființa numeroase puncte de distribuție care să vândă aceste piese vestimentare modernizate, tendințele în modă le-au ajutat să fie purtate astăzi în mod predominant în sezonul de vară.

 Sursa foto: aici