Cum se încheie nasturii unui sacou pentru bărbați

2947

La un sacou pentru bărbați, nasturele din talie este cel care este plasat în mod tradițional în această zonă de către un croitor. Totuși, acesta nu poate fi exact punctul în care nasturele întâlnește talia, care este la aproximativ 5 centimetri deasupra buricului, pentru că fiecare croitor ia măsurile într-un mod puțin diferit.

sacou-pentru-barbati-3

Deci asta înseamnă că, în timp ce stați în picioare, la un sacou cu trei rânduri de nasturi, îl încheiați doar pe cel din mijloc, sau primele două rânduri. Nu încheiați niciodată nasturele din partea de jos. Pentru un sacou cu două rânduri de nasturi, încheiați-l doar pe cel de sus și niciodată pe cel de jos. Motivul pentru care acest lucru este important este faptul că forma și croiala sacoului bărbătesc se bazează în principal pe acest nasture din talie.

Acesta este motivul pentru care probabil vi s-a spus să încheiați acest nasture atunci când stați în picioare și în caz contrar, sacoul pur și simplu nu va arăta la fel de bine. Cu toate acestea, atunci când stați jos pe un sacou într-un costum de orice fel, este necesar să se descheie toți nasturii. Este interesant faptul că eticheta în ceea ce privește vestimentația variază și în funcție de tipul de activitate la care trebuie să luați parte.

sacou-pentru-barbati-2

Dacă aveți de gând să participați la un eveniment cu dansuri lente, este necesar să vă păstrați sacoul pentru bărbați cu nasturii încheiați așa cum este indicat mai sus. Dacă veți fi nevoit să dansați pe o muzică cu un ritm ceva mai rapid, puteți păstra sacoul descheiat în întregime. Dacă sunteți cu adevărat decis să intrați în atmosfera de distracție pe ringul de dans cu prietenii, ați putea să dați jos sacourile cu totul, să vă suflecați mânecile cămășilor până la cot și să slăbiți nodurile cravatelor.

Ar trebui, cu toate acestea, ca niciodată să nu nu faceți acest lucru în timpul unei cine unde stați jos. Chiar dacă este cald în cameră, nu scoateți sacoul în timp ce sunteți la masă. Este mai potrivit să beți apă rece și să vă scuzați într-un mod politicos ca să mergeți la toaletă pentru a vă răcori decât să stați la masă fără sacou. Acum, că au fost prezentate cele mai multe reguli, există o excepție de la regula încheierii nasturilor.

4619.SHS0427

În cazul în care vremea este rece și sacoul costumului este în pericol să fie suflat de vânt în timp ce sunteți afară, puteți încheia toți nasturii de la haină. Nu este nimic greșit în acest caz particular, deoarece funcția este luată în considerare în defavoarea formei. Un sacou cu nasturii complet încheiați va arăta mai bine decât unul care flutură în bătaia vântului. Dacă aveți un sacou cu două rânduri de nasturi, ar trebui să îi încheiați pe toți, permițând hainei să se așeze în mod corect pe corpul dvs. În cazul în care aveți nevoie de ușurință în mișcare într-un sacou cu două rânduri de nasturi, descheiați doar nasturele exterior de jos.

Sursa foto: aici, aici și aici