Cum să vă aranjați barba în funcție de forma feței

11802

Când vine vorba de barbă, stilul depinde foarte mult de alegerea personală a bărbatului. Cu toate acestea, atunci când vă decideți cu privire la un anumit stil, trebuie să luați în considerare ce formă a feței aveți, la fel cum procedați atunci când cumpărați o pereche de ochelari de vedere sau de soare. Fiecare față este foarte diferită în felul ei, iar bărbatul care va dori să poarte barbă va trebui să o ajusteze în funcție de lungimea feței sale.

tipuri de barba

Desigur că alți factori vor include forma variatelor părți ale capului, cum ar fi gura, linia maxilarului, nasul etc. Deci, pentru a păstra lucrurile la un nivel cât mai simplu, vom lua în considerare în primul rând categoriile de bază ale formei fețelor. Acestea sunt rotunde, pătrate, ovale, lungi, scurte, mari și mici, iar ca punct de pornire trebuie să vedeți în ce categorie se încadrează fața dvs.

Dacă aveți o față mică, atunci ar trebui să optați pentru un stil de barbă care corespunde acesteia. O barbă mare pe o față mică va arăta nelalocul său și este foarte probabil să ieșiți din proporțiile recomandate. Pentru fețele mici este indicat să purtați mici bărbi detaliate, altfel fața dvs. își va pierde din trăsături dacă va fi acoperită de mult păr des.

barba masculina 2

Dacă sunteți unul dintre bărbații care au o frunte mare atunci va trebui să potriviți lungimea bărbii cu mărimea capului. O barbă minusculă va face capul dvs. să pară mai mare decât este în realitate, iar cineva care vă va privi va vedea doar acest lucru, cu mici detalii de finețe în partea de jos a feței, dar care se vor pierde în imaginea de ansamblu.

Cum să vă aranjați barba în funcție de forma feței

Amintiți-vă că atât bărbații cu capete mari cât și cei cu cranii mai și mici trebuie să ia în considerare forma generală a feței și să aplice stilul în mod corespunzător, având în minte felul în care totul rămâne într-o proporție corectă. Pentru o față rotundă, puteți utiliza barba pentru a-i lungi forma având o barbă mai lungă în partea de jos.

barba masculina 2

Este indicat să păstrați părul mai scurt pe laterale, cu o lungime mai mare la bărbie, iar aceasta vă va da aparența unei fețe mai lungi. Dacă aveți o față pătrată care doriți să pară mai subțire, veți aplica principiul invers al stilului de barbă pentru cap rotund descris mai sus, pe care trebuie să-l lăsați mai gros pe părțile laterale și mai scurt la bărbie.

Uneori perciunii lungi pot ajuta la prelungirea feței pentru ca trecerea către bărbie să fie cât mai subtilă posibil. Un cioc va fi probabil de ajuns, dar nu îl tundeți prea scurt și amintiți-vă să păstrați o lungime corespunzătoare în zona bărbiei.

La o față lungă nu trebuie să accentuați această trăsătură, astfel încât trebuie să lăsați barba mai groasă în părțile laterale, iar acest lucru va da feței un aspect mai lat. Dacă sunteți ceva mai slab și îngust în obraji, o barbă mai groasă pe laterale poate da într-adevăr un aspect ceva mai plin feței dvs.

Sursa foto: aici, aici și aici