Cum sa ne imbracam la interviuri de angajare

1620

În opinia multor profesioniști, hainele joacă un rol foarte important la interviul de angajare, deoarece o ținută adecvată arată faptul că luați în serios această întâlnire și îi va permite și intervievatorului să vadă că înțelegeți natura jobului pe care îl doriți. Desigur, unele locuri de muncă necesită un contact direct și extins cu clienții și, prin urmare, hainele dvs. vor fi judecate cu un ochi mai critic.

tinuta la interviul de angajare

De asemenea, dacă sunteți îmbrăcat în mod corespunzător precum și frumos, puteți fi privit ca fiind drept un cunoscător al lumii businessului așa că, în cazul în care aveți îndoieli, asigurați-vă că vă veți lua cele mai bune ținute pe care le aveți disponibile. Un alt sfat este faptul că, cu excepția cazului în care angajatorul vă spune în mod specific altfel, îmbrăcați-vă formal pentru interviu chiar și atunci când organizația favorizează hainele mai casual la locul de muncă.

Nu lăsați numeroasele schimbări în lumea modei să vă descurajeze în urmarea acestui cod vestimentar, mai ales dacă sunteți constrâns de buget. Chiar și cu modificarea culorilor tradiționale din prezent, reducerea mărimii pantalonilor sau modificarea lățimii reverului, amintiți-vă că un costum bun, rezistent și adaptat pentru dvs. poate fi purtat destul de mulți ani, dacă mărimea corpului nu se schimbă prea mult.

tinuta interviu 2

Cea mai bună și sigură alegere pentru ținuta bărbaților la interviul de angajare este un costum din două piese. De asemenea, cel mai bun sfat când vine vorba de culori este să se evite extremele, culorile perfecte pentru bărbați fiind gri și bleumarin. Modelele care sunt subtile, sunt, de asemenea, cele mai sigure și evitați firele de calitate inferioară sau amestecurile de acetat în ținuta dvs.

Fibrele naturale sau sintetice de bună calitate, amestecurile de lână sau bumbac sunt de obicei cele mai bune țesături pentru orice anotimp. Accesoriile nu sunt necesare pentru un interviu și cravata de mătase este o alegere sigură de multe ori. Evitați accesoriile care sunt considerate mai extreme, cum ar fi cravatele cu desene.

Job-Interview

O altă piese de vestimentație ce nu ar trebui purtată la un interviu pentru un job sunt blugii mulați pe picior, aceasta fiind o greșeală pe care o fac mulți tineri atunci când se prezintă în fața intervievatorului. De asemenea, nu se poartă pantofi sport, iar șosetele de culoare închisă sunt un must have. Nu uitați să mergeți întotdeauna pe partea de precauție atunci când vine vorba de ținuta pentru un interviu de angajare.

Veți arăta cu siguranță mult mai bine și vă va oferi un aspect de profesionalism și stabilitate în fața viitorului dvs. șef. Poate fi dificil să alegeți hainele perfecte pentru o asemenea întâlnire, dar dacă marșați pe un look elegant dar care impune respect veți face cu siguranță opțiunea potrivită.

Prima impresie contează pentru o mulțime de persoane și veți obține rareori o a doua șansă de a repara greșelile făcute la prima întâlnire, așa felul cum arătați este vital în acest sens. Apariția la un interviu având aspect profesional este un pas important în a obține acel loc de muncă pe care îl doriți.

Sursa foto: aici, aici și aici