Cum să alegeți cele mai bune ceasuri de mână bărbătești

1532
ceasuri de mana
ceasuri de mana

Veți găsi pe Internet numeroase site-uri care oferă îndrumări cu privire la modul în care trebuie să alegeți ceasuri de mână pentru bărbați, astfel că dorim să vă facem căutarea mai ușoară și să vă prezentăm toate caracteristicile importante pe care un asemenea accesoriu complex e necesar să le posede.

Să vedem aspectele pe care trebuie să vă concentrați atunci când sunteți în căutarea unor ceasuri de mână de calitate:

Dacă nu știați, există diferite tipuri de mișcare a sistemului intern al ceasului, de exemplu mișcări automate, mișcări mecanice, pe bază de cuarț, etc. Aceasta se referă la acel set de mecanisme care să garanteze o precizie, mai mult sau mai puțin fiabilă, în indicarea corectă a timpului. În acest caz, fiecare producător de ceasuri de mână oferă o serie de numere și litere pentru libera circulație a acestora. Fără a intra în detalii prea specifice, ceasurile de mână de top au mișcarea pe bază de cuarț deoarece acesta, spre deosebire de alte materiale asemănătoare, iar sistemul le permite să aibă o precizie superioară datorită caracteristicilor intrinseci ale pietrei prețioase.

ceasuri de mana
ceasuri de mana

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă asigurați că ceasul pe care doriți să îl cumpărați funcționează pe bază de cuarț. Acest lucru nu înseamnă că alte tipuri mișcări nu sunt bune, însă majoritatea experților, producătorilor și utilizatorilor sunt de acord că un ceas cu cuarț este superior din acest punct de vedere. Să presupunem că ați achiziționat un ceas frumos, îl așezați pe o masă de pe care alunecă și ajunge pe sol, iar carcasa se strică foarte ușor. Acest lucru nedorit s-ar putea pentru că ați cumpărat un produs de slabă calitate și din materiale fără rezistență la șocuri.

Carcasa este o componentă foarte importantă a ceasurilor pentru bărbați și nu numai. Deoarece ea protejează mecanismul intern al ceasului, carcasa este ca un scut, o armură care acoperă piesele delicate care stau la baza mișcării acestuia. O carcasă bună ar trebui să fie făcută din oțel inoxidabil rezistent și care să treacă testele de calitate ale producătorului. Cu toate acestea, există alte materiale mult mai rezistente, cum ar fi titan, care este același compozit din care se construiesc fuselajele de avioane sau implanturile chirurgicale.

ceasuri de mană
ceasuri de mană

Ceasurile care sunt realizate cu piese din titan, în mod evident, costă mai mult decât cele din oțel inoxidabil. În cazul în care doriți să mergeți la pragul de sus al prețului, atunci aflați că există, de asemenea, și modele făcute din aur. Evident că acestea costă o mică avere, dar puteți fi sigur că, cu toate acestea, veți face o impresie bună în orice împrejurare. Niciodată să nu cumpărați ceasuri care au o carcasă realizată din plastic. Este adevărat că astfel veți economisi o sumă importantă de bani, dar pe termen lung dezavantajele și lipsa de calitate a produsului își vor spune cuvântul.

Dacă pe de o parte a ceasului carcasa protejează mecanismele și părțile care fac contact cu mâna, de cealaltă parte există sticla. Acest lucru este, de asemenea, foarte important pentru protecția ceasului. Sticla protejează ecranul și totul ceea ce se află în interiorul acestuia, precum acele, cifrele și, evident, previne intrarea apei.

Sursa foto: aici și aici