Cum sa alegem o camasa barbateasca perfecta

1507

În ziua de azi, moda nu mai este limitată la cămașa albă standard și o mulțime de opțiuni s-au extins pentru a include mai multe mai multe culori și stiluri, în timp ce aceasta rămâne o alegere clasică. Cămășile bărbătești sunt nelipsite în garderoba fiecăruia dintre noi, și ele pot fi elegante, casual, formale sau pot urma un stil personal.

camasa barbateasca

 

Cămășile masculine erau inițial purtate în felul în care sunt purtate tricourile de corp astăzi, ca un material absorbant și răcoros care se poate fi purtat pe sub un costum. Acest tip de îmbrăcăminte era considerat un lux deoarece costumul arată bogăția celui care îl purta, iar cămașă a devenit în cele din urmă un articol vestimentar la modă.

Gulerul cămășii pentru bărbați a devenit elementul cel mai la modă și definitoriu, cu modele apretate și împodobite cu volane și numeroase rânduri de dantelă, mătase și blană. Rolul pricipal al cămășii este să acopere trunchiul dar, de asemenea, să arate statutul social individual, stilul și formalitatea. Cămășile pentru costume bărbătești au o serie de caracteristici importante și anume nasturii, un guler mai înalt și manșete mai lungi.

camasa barbateasca guler

Există o mulțime de stiluri diferite ale gulerului, dar cel mai comun este un guler ușor apretat pliat peste o cravată și care se extinde câțiva centimetri până la gât. Butonii pot varia foarte mult în lățime, decorațiuni și modele, dar ocazional întregul rând de nasturi este acoperit cu o altă bandă de pânză. Manșetele sunt de obicei simple sau ușor ornate într-o manieră discretă, iar cele două capete se suprapun unul peste altul pentru a fixa mâneca.

Atunci când vă cumpărați cămășile care să fie purtate la costum trebuie să arăta foarte elegant și, de obicei, o cămașă este o alegere ideală pentru o ținută formală. Trebuie să se ia în considerare purtarea unor costume care să fie realizate în mod profesional. Următorul lucru la care vă veți uita sunt materialele din care sunt confecționate cămășile pe care le purtați, bumbac este alegerea cea mai bună și poate fi foarte aspectuos la un preț moderat.

camasi barbatesti 11

Unii aleg poliesterul pentru că este ieftin, dar nu este materialul ideal pentru o cămașă. Pânza și bumbacul sunt mai rezistente împotriva cutelor și puteți purta materiale special tratate care nu se șifonează. Atunci când alegeți un stil de cămașă pentru costumele dvs.trebuie să vă gândiți dacă doriți un aer trendy și cu decupaje mai adânci sau preferați să purtați un stil clasic.

Există mai multe elemente pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vine vorba de genul de cămăși pentru costume, cum ar fi gulerul, preferați să aveți un guler tradițional sau unul evazat. Vreți un guler fixat cu nasturi sau cusut direct pe cămașă? Cel mai comun tip de guler este cel drept standard, în care marginile sale arată în jos și există puțin spațiu acolo unde acestea se întâlnesc, iar cele mai atletice modele de cămăși tăiate au un piept plin, dar sunt conice la nivelul taliei.

Sursa foto: aici, aici și aici