Cum alegem un sacou în funcție de șlițuri

2485
Cum alegem un sacou

Ocazie de maximă importanță în viața ta și ai mai mult opțiuni, ce faci atunci ? Dacă te gândești să îți faci un costum la comandă, fii foarte atent la următorul articol ! O piesă pe care o vom dezbate astăzi este sacoul. Trage cu ochiul la cele mai importante sfaturi oferite de către Clubul Domnilor.

Cum alegem un sacou
Cum alegem un sacou

În componența fiecărei piese a costumului există mai multe detalii pe care trebuie să le iei în considerare. Dacă ai idee ce anume îți dorești și ești informat, croitorul va trebui să asculte de tine ! În caz contrar, croitorul face cum crede el de cuvință și nu va ține cont întotdeauna de fizionomia și preferințele tale.

Unul dintre detaliile importante ale sacoului este numarul de șlițuri. Șlițurile laterale avantajează mereu orice conformație, dar din păcate, statistica magazinelor înclină în favoarea sacourilor cu un singur șliț central.

Sacourile cu un singur șliț

Acestea nu arată foarte rău, dar opțiunea cu două arată mereu bine. În cazul în care ai un fund proeminent, modul în care șlițul central se desface arată inestetic (ține de bunul simț).

Cum alegem un sacou
Cum alegem un sacou

Sacourile fără șliț

O problemă de care te vei lovi mai des decât crezi, este că atunci când mergi într-un magazin second hand, majoritatea sacourilor nu au șliț. Mare parte din această marfă este adusă din Germania și Austria, iar locuitorii acestor țări au o pasiune pentru acest tip de sacouri. Pe lângă faptul că arată destul de rău, sunt restrictive și se sifonează foarte repede.

O excepție enormă pentru lipsa șlițului este smokingul. O ținută black-tie tradițională nu va avea niciodată șliț la sacou. Între timp, alternativa cu două șlițuri este acceptată de asemenea, însă dacă nu vrei să dai greș, alege varianta clasică. Formalitatea unui eveniment de genul black-tie nu va permite niciodată excepții de la regula „fără mâini în buzunar”. Pe de altă parte, un smoking cu un singur șliț este o idee cât se poate de proastă.

Sacourile cu două șlițuri

Dacă tot am adus vorba de șlițuri, trebuie să iei aminte că un sacou la două rânduri de nasturi, are fie două șlițuri laterale, fie în puține cazuri, niciunul. Punctul forte al sacourilor din această categorie este faptul că oferă mobilitate maximă, dar și o estetică plăcută. Alta bilă albă o prezintă faptul că nu trebuie să ai o constituție atletică pentru a-l purta, putând fi purtat de aproape orice conformație. Dacă încă mai stați pe gânduri luați în considerare și faptul că nu trebuie să aveți în garderobă doar articole de același fel, diversitatea fiind o regulă de bază în vestimentație.

Cum alegem un sacou
Cum alegem un sacou

Ca ultimă idee, în principiu nu poți să adaugi șlițuri. Teoretic vorbind, dacă sacoul este suficient de larg și are suficient de multă rezervă de material la cusături, un croitor bun ar putea să adauge șlițuri sau un singur șliț acolo unde nu era nimic. Nu sunt prea des întâlnite astfel de cazuri și nici nu sunt recomandate a fi încercate. Între timp, o operațiune inversă, aceea de a scoate șlițurile este o treabă mult mai normală și ușoară.

Sursă foto: aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.