Cum alegem mașina potrivită

0
1171

Mașina potrivită este foarte greu de ales şi mulţi dintre noi dăm greş în această procedură.

Câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont neaparat când cumpărăm o maşină.
  • Capitalul tău – câţi bani eşti dispus să investeşti în noua ta maşină. Nu e ca şi cum ţi-ai cumpăra o bicicletă, trebuie să reflectezi şi la întreţinerea ei, la toate actele necesare pentru a circula cu ea.
  • Consumul ei – dacă îţi doreşti o maşină puternică, automat consumul este unul ridicat, mare grijă la acest aspect, nu îţi achiziţiona o maşină doar pentru mândrie, un bolid pe care îl scoţi doar pentru a impresiona, o vei ţine în garaj mult timp în cazul în care nu ai suficienţi bani pentru a o întreţine.
Mașina potrivită
                                                                                                                                             Mașina potrivită
  • Pentru ce o vei folosi – maşinile sunt deja o necesitate, nu mai reprezintă un moft, pe lângă lucrurile de mai sus pe care trebuie să le ai în vedere pentru cumpărarea unei maşini, gândeşte-te foarte bine în ce scop o vei folosi. În funcţie de acest aspect vei alege o maşină spaţioasă sau nu.
  • Cere sfatul cunoscătorilor – nu merge să-ţi faci idei de unul singur, mereu contează părerea unui specialist. Treaba vânzătorilor este să ca fiecare să își vândă produsul, așa că nu putem lua de bun tot ce ne spun ei.
  • Nouă sau second hand ? Dacă opţiunea ta este o maşină nouă, acest lucru necesită foarte mulţi bani, pe lângă achiziţionarea ei, se mai află şi înscrierea, asigurarea şi multe altele. O maşină nouă reprezintă un avantaj, deoarece kilometrajul este 0, iar reviziile o să întârzie să apară, față de cele din categoria second-hand, unde revizia este mai tot timpul obligatorie chiar după momentul achiziționării. Dacă nu îţi permiţi una nouă, cele second hand pot avea probleme, piesele neschimbate de mult, bateria maşinii sau alte mici defecţiuni. Asta nu este neapărat o lege. Dacă apelăm la un service de încredere ne poate ajuta să luăm o decizie favorabilă nouă.
  • Compară modelele a mai multor fabricanți şi documentează-te despre preţul pieselor și cam tot ce ține de întreținere. La urma urmei, perioada de garanție este totuși limitată. Nu în ultimul rând un factor important de care trebuie să ții cont este stilul tău.. până la urmă, vrem nu vrem, mașina este tot un fel de accesoriu. Baftă în alageri!

 

Sursă foto: aici ; aici

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugam sa introduci numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.