Cravate barbati -Tendintele anului 2016

0
5066
Cravate barbati -Tendintele anului 2016

Fiecare bărbat este unic prin modul său de a se îmbrăca! Unii aleg să iasă în evidenţă prin cunoscutul stil clasic, iar alţii optează pentru felul mai îndrăzneţ, acela de a purta diferite piese vestimentare de culori şi modele care mai de care. Câteva dintre aceste detalii ar fii şosetele, lungimea pantalonilor, cravatele sau papioanele. În următoarele rânduri cei pasionaţi de cravate vor înţelege altfel acest element, iar cei care o consideră o piesă oarecare, cu siguranţă o vor face una de rezistenţă.

Cravate barbati -Tendintele anului 2016
Cravate barbati -Tendintele anului 2016

Cravata reprezintă în primul rând modul de exprimare prin haine, detaliile fac diferenţa, iar cravata face legatura între fiecare componentă a ţinutei tale prin adăugarea unei alte texturi. Nu recomandam să fie de o culoare precum verdele neon, dar nici să nu se piardă în restul elementelor. „Repetiţia este mama învăţăturii”, astfel după ce alegi să porţi mai multe tipuri de cravate vei întelege la ce ţinută se potrivesc şi la ce nu. Având în vedere că vrei să araţi impecabil, ţine cont de următoarele:

Lungimea şi lăţimea cravatei, cele mai importante aspecte, mult mai importante decât materialul. Vârful cravatei trebuie să ajungă până în dreptul curelei, nici la mijlocul pieptului şi nici la fermoarul pantalonului.  Dacă mergi pe ideea cravatelor slim şi vrei să aduci un aer de sofisticat, ai grijă la modelele cu lăţimea mai mică de 4cm sau mai mare de 6,5.

Cravate barbati -Tendintele anului 2016
Cravate barbati -Tendintele anului 2016

Nodul cravatei, cel mai dificil proces. Pentru a face nodul perfect există o mulţime de turoriale sau poţi ruga pe cineva să te ajute. Cele mai întâlnite noduri sunt Windsor şi four-in-hand. Cel de-al doilea este în topul preferinţelor bărbaţilor, deoarece este mai puţin voluminos, alungit şi cel mai uşor de realizat.

Recomandarea designerilor pentru bărbaţii eleganţi a căror stiluri sunt unele formale, cravata cea mai potrivită este cea uni.

Materialul cravatei este cel care decide. Decide modul şi ţinuta la care ea poate fi purtată. Cravatele se aleg în funcţie de fizionomie şi anotimp. Vara se poartă cele din bumbac şi din mătase, iar iarna sau în zilele mai reci, decizia va fii luată de către costumul pe care îl porţi. Cele mai utile cravate şi cele pe care trebuie să le ai în garderobă sunt : clasicul negru al cravatei din mătase, una gri din lână subţire şi una cu dungi oblice. Acestea sunt doar câteva exemple, ai o gamă largă din care poţi alege sau de ce nu, să-ţi faci o colecţie.

Cravate barbati -Tendintele anului 2016
Cravate barbati -Tendintele anului 2016

Accesorii suplimentare pentru o cravată sunt agrafa şi acul de cravată. Prima alternativă este una modernă şi sigură, cravata va fii mereu la locul ei, ceea ce este un avantaj în faţa timpului neprietenos. Agrafa trebuie aşezată între al treilea şi al patrulea nasture al cămăşii.

Dacă nu ai prea avut cravatele pe lista ta de shopping, cu siguranţă le vei pune acum!

Redactor: Mihaela M.

Sursa foto: aici; aici; aici

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugam sa introduci numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.