Cravata neagră – doar pentru cei mai stilați dintre noi

1666

Cele mai multe dintre toate ținutele formale impun bărbaților să aibă o cravată neagră sau papion, iar cravatele pot fi purtate în numeroase moduri și stiluri. Cu toate acestea, există unele lucruri de care trebuie să aveți grijă înainte de a purta o cravată neagră la un eveniment formal și nu este vorba doar despre aspectul său.

cravata neagra 3

Cravatele formale au scopul de a fi purtate în activități ceva mai elegante care au loc după ora 18 și sunt considerate a fi niște accesorii pentru evenimente de seară și noapte. Ambele sunt ocazii formale și semiformale care cer ca domnii să poarte cravate în mod frecvent, aceasta precizându-se în invitații, iar cele mai frecvente evenimente care necesită cravate negre sunt:

Nunțile – pot avea loc dimineața sau în orice moment al zilei, iar cravata este întotdeauna neagră și nu are importanță dacă este seară sau nu. Serile de operă de obicei se țin în timpul serii, astfel încât se cer cravate negre, iar dineurile impun întotdeauna smochinguri și papioane de culoare închisă. Ceremoniile de premiere sunt, uneori, ținute în timpul zilei, dar în mod normal se petrec într-un salon.

cravata neagra 2

Petrecerile de vacanță – aceste ocazii lasă oamenii să se îmbrace un pic mai lejer decât la alte evenimente, Cu toate acestea, se mai pot purta și ținute cu o cravată neagră. Există unele lookuri cu care ar trebui să purtați cravate negre și acestea arată elegant și foarte atractive. Un smoching negru  este compus dintr-un costum negru, o vestă neagră și un rever din satin.

Satinul ar trebui să fie suficient de lung că să ajungă la genunchi sau să atingă foarte puțin partea de jos a piciorului. Un papion negru confecționat din mătase poate fi purtat la fel de bine și unul dintre cele mai bune articole vestimentare complementare este o vestă neagră, cu o cămașă de culoare deschisă sub ea. Există o combinație care este în mod frecvent purtată la petrecerile de vară și care este compusă dintr-o ținută albă și cravată neagră.

cravata neagra 1

Există mai multe combinații pe care le-ați putea purta cu o cravată neagră, totuși acestea sunt cele mai obișnuite. Atunci când sunteți la o ocazie formală și purtați o cravată neagră, este important să păstrați accesoriile foarte limitate. Aceasta nu este genul de ținută la care se poate adăuga o mulțime de accesorii și cel mai bun mod de a purta o cravată formală este să mențineți un look simplu și rafinat.

Este foarte important să se ia în considerare culoarea pantofilor, de asemenea, pentru că unele tonuri de negru arată mai bine cu anumite tipuri de încălțăminte decât altele. Cele mai bune feluri de pantofi pe care îi  puteți avea în timp ce purtați la gât o cravată neagră sunt clasicii pantofi negri din piele.

Aceștia trebuie să fie lustruiți, pentru că se poate spune că secretul unei ținute elegante stă în încălțăminte. O pereche de pantofi nepotriviți poate strica cu adevărat o imagine rafinată, iar acestea sunt lucruri de bază de care trebuie să aveți grijă când se poartă o cravată formală.

Sursa foto: aici, aici și aici