Cravata – cel mai elegant accesoriu

1392

O cravata pentru bărbați este, în principiu elementul central al unui costum și ar trebui să fie aleasă cu mare grijă. Există diferite feluri de dimensiuni, culoare și stiluri, acestea fiind aspecte care trebuie să fie luate în considerare. Este necesară și o temeinică analiză a articolelor vestimentare care sunt deja în dulap și care se vor asorta bine cu cravata.

cravata-3

Trebuie să începeți întotdeauna prin căutarea unei cravate care să aibă mărimea corectă, iar înălțimea pe care o aveți este cel mai important factor. Pentru bărbații care sunt un pic mai înalți, cravata va trebui, evident, să aibă câțiva centimetri în plus. O lățime de circa 7 centimetri este destul de des întâlnită și nu va ieși din tendințele modei.

În cazul în care cravata este nevoie să fie purtată cu un anumit costum, cea mai bună idee este să aveți costumul cu dvs, fie purtându-l sau într-o pungă specială. Acest lucru va permite să se potrivească perfect lungimea și culoarea cravatei cu sacoul costumului. Dacă nu veți fi nevoit să purtați cravata cu sacou, pantalonii devin în acest caz un element vestimentar mai important.

cravata-1

Acest lucru este adevărat, mai ales dacă respectiva cravată este puțin mai scump, deci uitați-vă rapid după orice tip de defecte, cum ar fi țesătură slabă, fire descusute, modificări de culoare etc. Cu cât este mai importantă ocazia la care cravata va fi purtată, cu atât este mai recomandat să mergeți pe ceva făcut din mătase sau un amestec de mătase.

Cravata – cel mai elegant accesoriu

În cazul în care cravata va fi purtată la întâlnirile de mare importanță, calitatea este factorul care are cea mai mare pondere în aspectul dvs. Încercați să evitați așa-numitele cravate haioase cum ar fi cele cu modele, pentru că riscați să cădeți în ridicol. Întotdeauna să aveți una sau două cravate de acest tip ascunse undeva în dulap pentru anumite ocazii.  Ca o regulă generală, personajele din desene animate și imaginile indecente ar trebui evitate după o anumită vârstă.

Nu puteți da greș cu niște culori elegante sau modele în dungi care sunt bine asortate cu costumul. Dacă aveți o cămașă cu dungi este, în general cel mai bine să se evite cravatele cu dungi, și optați pentru una într-o singură culoare. Opusul, de asemenea, este adevărat, iar o cămașă de culoare uni se va asorta bine cu o cravată cu dungi.

cravata-2

Cu cât este mai sobru evenimentul respectiv, cu atât mai conservatoare ar trebui să fie cravata, atât în ceea ce privește designul cât și culoarea. Cravatele pot fi folosite pentru a contrastă cu nuanța cămășii, deci o cămașă de culoare deschisă și o cravată de culoare închisă se vor potrivi perfect și vice-versa.

Ca regulă generală, nu se poate da greș cu cravate în nuanțe de albastru sau roșu închis și un aspect adesea neglijat este culoarea pielii și forma feței. Dungile merg de minune dacă aveți o față mai unghiulară, iar cravatele cu imprimeuri se asortează dacă aveți o fizionomie mai rotunjită. Sperăm că veți fi acum un pic mai bine informați pentru a găsi cravatele care vi se potrivesc cel mai bine

Sursa foto: aici, aici și aici