Costume de barbati pentru vara

5675
Costume de barbati pentru vara 2016

Sezonul cald este aproape, iar acest lucru trebuie să ne pună în temă cu ce costume purtăm la temperaturile ridicate. Clubul Domnilor vă prezintă cele mai căutate şi adecvate ţesături ale costumului de vară.

Costume de barbati pentru vara 2016
Costume de barbati pentru vara

„Blonda supremă” a ţesăturilor de vară este lâna. De necrezut, nu ? Iată de ce este lâna recomandată vara:

  • Fibrele naturale respiră, nu au în compoziţie mai multe ţesături ceea ce face acest material să fie foarte bine tolerat de pielea încălzită.
  • Este cea mai bună alegere când vine vorba de ţinută office, de costumele de birou, deoarece se şifonează greu, aproape deloc şi revine repede la forma sa iniţială.
  • Iarna ţine de cald şi vara de frig, lâna îţi reglează temperatura corpului în funcţie de fiecare anotimp. Un exemplu plauzibil pot fii hainele purtate de cei din Sahara, beduinii care suportă ziua temperaturi de peste 40 de grade iar noaptea devine sub 0.
  • Absoarbe umezeala şi nu o ţine închisă, materialul respiră şi evaporă cea mai mică urmă de umezeală cel mai bine dintre toate materialele textile.
  • Durabilitatea lânei este de invidiat, acest material a devenit un must-have în sezonul cald.

Costumele din lână la comandă au un anumit număr de ţesături, atributul 90’s, 100’s, 110’s, 120’s, 150’s şi 200’s asociat materialelor din lână reprezintă numărul de fire. Ce trece de 110’s este o calitate înaltă şi alegerea celor mai mari producături internaţionali.

Costume de barbati pentru vara 2016
Costume de barbati pentru vara 2016

Combinaţia lână-mohair reprezintă o calitate înaltă şi senzaţie plăcută pielii. Designerii sunt preocupaţi de acest lucru, iar sfatul lor este 84% lână şi 16% mohair.

Mohairul este asemănător cu lâna. Obţinut din păr de capră angora, este renumit pentru durabilitate şi elasticitate ceea ce îl face din punct de vedere al ţesăturilor identic cu lâna. Prin luciul său deosebit, mohairul este supra numit “fibra-diamant”. Deşii pare că trebuie purtat doar iarna, mohairul are proprietări precum impermeabilitatea şi conductivitatea termica scăzută ceea ce îl face să menţină răcoare vara. Acest material este specific stofelor de lux datorită diametrului de 25-45 microni.

Costume de barbati pentru vara 2016
Costume de barbati pentru vara

Un alt tip de ţesătură aflată în vârful preferinţelor verii este Dormeuil Dorsilk. Are o combinaţie de 55% lână şi 45% mătase. Fibrele de mătase sunt fine şi uşoare dar păstrează şi calităţile lânii, acest lucru oferă pielii o senzaţie plăcută de rece. Mătasea este considerată “regina tuturor ţesăturilor” de peste 5000 de ani, prin calităţile sale unice şi aspectul diferit de toate ţesăturile.

Costume de barbati pentru vara 2016
Costume de barbati pentru vara

              Pe lângă material şi ţesături, culoarea este un aspect foarte important deoarece nuanţele închise atrag razele soarelui şi oferă o dispoziţie mai proastă a pielii, recomandate fiind culorile deschise. Pentru ţinuta office sunt recomandate culorile precum gri deschis, maro deschis sau bej unde poţi adăuga nuanţe de mov sau verde, când vine vorba de sacouri. Pantalonii din bumbac sau jeanşi sunt cea mai potrivită alegere.

Redactor: Mihaela M.

Sursă foto: aici ; aici ; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.