Costume bărbați – Tipuri de țesături

1890

Odată cu anotimpul rece trebuie să trecem la artileria grea în ceea ce privește vestimentația bărbătească. Astfel lăsăm la o parte costumele subțiri și ne orientăm spre materialele groase ce sunt în măsură să ne țină de cald. Așadar, trebuie să analizăm opțiunile; tipuri de țesături:

 • Țesătura tip Lâna
  Datorită faptului că este cel mai călduros material aceste este și cel mai des folosit. Am putea spune că în sezon friguros vestimentația se bazează pe acest material popular pentru că, pe lângă faptul că este mai gros, acesta este elastic și respiră. Dacă vorbim despre costumele de bărbați în special cu siguranță se folosește aproape tot timpul lână pieptănată, deoarece este mai ușoară ca celelalte variante, respectiv flanel sau tweed.
 • Țesătura tip Tweed
  Vârful popularității l-a cunoscut în anii 1800, in zona Scoției, însă nici astăzi nu este mai prejos. Datorită faptului că se fabrică în mai multe zone acesta are și mai multe denumiri. Tweed-ul este realizat din fire de lână de mai multe nuanțe și este căutat fiind foarte practic.
  După popularitatea sa în Scoția a urmat Marea Britanie unde aristocrații l-au promovat imens purtându-l la o mulțime de activități importante. Ce îl face special este faptul că rezistă la umezeală, fiind în același timp foarte rezistent și, bineînțeles, călduros.
tipuri de tesaturi
Sursă foto: aici
 • -Țesătura tip Flanel
  Acesta țesătură se realizează din lână de o grosime anume, având puf mic. Apariția flanelului a fost la începutul anilor 1700, devenind în scurt timp cea mai bună variantă pentru iarnă. Nu putem să vorbim despre tipuri de țesături fără să detaliem flanelul.
  Se poate combina în anumite cazuri și cu lâna, cașmirul și tweed-ul. Printre caracteristicile ce îl avantajează se numără: oferă placere la atingere, este foarte călduros, rezistent și folosit cum trebuie aduce un aer de masculinitate. Partea mai puțin frumoasă este faptul ca flanelul absoarbe apa, se curăță greu și este limitat pentru purtare doar în anotimpul rece. La realizarea flaneului sunt bumbacul și fibrele sintetice sau lâna.
 • -Țesătura tip Cașmir
  Este probabil cea mai fină țesătură de pe piața, prețul acestuia fiind întradevăr, pe măsură. Așadar, dacă totuși ținem să avem în garderobă articole din cașmir putem opta pentru o combinație între acesta si lână, fiind mai accesibil. Textura este una deosebit de fină.
 • -Țesătura tip Catifea cord
  Catifeaua poate fi găsită sub mai multe forme și modele, totul ținând de producător. În cazul în care are dungile mai groase este destinată articolelor casual. Dacă aceste dungi verticale sunt mai subțiri este folosită pentru articole vestimentare de tip formal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.