Costume barbati – Materiale si tesaturi

6746
Costume barbati din bumbac

Mulți dintre noi nu dau atenție detaliilor când vine vorba de costume barbati. Aceasta este o greseală deoarece dacă urmăm câteva sfaturi și investim puțină atenție, ne putem alege cu articole vestimentare de excepție. Așadar vă invităm să trageţi cu ochiul la cele mai calitative materiale din care se confecţionează piesa de bază a garderobei noastre, costumul barbatesc.

Costume barbati din bumbac

Costume barbati din bumbac

Este cea mai rapida si comună alegere. Acest material este supus unor diverse operaţiuni pentru a obţine aspectul ferm şi supleţea optimă. La fel ca şi lâna, are diverse cifre care reprezintă numarul de fire pe un inch pătrat. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai fin şi mai rezistent materialul.

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de bumbac este cel egiptean, cu cele mai multe calităţi precum: eleganţa pe care o emană când este expus la soare, proprietăţi de racorire în sezonul cald, astfel nu vei transpira şi cămaşa ţi se va părea răcoroasă, senzaţia plăcută la atingere şi nu în ultimul rând excelenţa de care dă dovadă în combinaţie cu inul când este vorba de cămăşi.

Tipuri de ţesături: Poplin, End of End Poplin, Twill, Herringbone, Oxford, Royal Oxford şi Pinpont. Cele mai folosite pentru a creea cămăşi sunt cele de tipul Twill, Herringbone şi Royal Oxford, cele trei având o ţesătură diagonală şi foarte fină, mai ales Royal Oxford. Toate trei sunt versiuni mai rafinate decât a celorlalte, iar cămaşa va fii una mătăsoasă şi moale.

Costume barbati din lână

Costume barbati din lână

Este produsul textil realizat din părul caprinelor, cea mai întâlnită fiind cea de oaie. Calitatea lânii este influenţată de mai mulţi factori: culoarea, grosimea fibrelor şi rezistenţa la rupere. Costumele de lână sunt cele mai populare în industria eleganţei iar cele mai folosite tipuri de lână sunt lâna virgină şi lâna toarsă.

Lâna virgină este cea mai de calitate lână produsă. Nu este supusă altor procese de filare decât cele necesare pentru a fabrica un produs, nu se degradează în timpul tratamentului şi prelucrării.

Lâna toarsă este una rezistentă cu o fibră lungă, pieptănată cu o suprafată tare. Este rezistentă la şifonare şi cea mai durabilă de pe piaţă.

Costume barbati din caşmir

Costume barbati din caşmir

Este un material foarte moale şi scump, fiind confecţionat din lâna caprei Kashmir. Caracteristicile sale sunt: este un material de lux, moale şi uşoară, foarte confortabilă indiferent de climat dar are şi un dezavantaj şi acela că nu este prea rezistentă. După fiecare spălare este bine să laşi produsul să se usuce într-un loc unde nu pătrunde lumina deoarece în caz contrar îşi va pierde din culoare.

Costume barbati din mătase naturală

Costume barbati din mătase naturală

Fibra din mătase naturală este una dintre cele mai nobile, fine şi rezistente, luciul său evidenţiat şi este foarte elastică. Mătasea naturală nu trebuie confundată cu cea sintetică, deoarece are o textură moale şi nu este alunecoasă. Textura mătăsii este una deosebită dar la rândul său are o construcţie foarte complicată iar din pricina acestui lucru costumele din mătase au un preţ mai ridicat.

Redactor: Mihaela M.

Sursă foto: aici; aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.