Costume barbatesti – Notiuni de baza

2233
Costume barbatesti - Notiuni de baza

Costume barbatesti – după cum ne indică şi numele, au reprezentat întotdeauna bărbatul adevărat, dar există şi o regulă sfântă: trebuie să ştii să îl porţi ! Deşi pare o ţinută la îndemâna oricui, indiferent de locul pe care îl ocupă în societate, trebuie să avem în vedere mai multe tehnici pentru a putea arăta impecabil.

A purta un costum, este întradevăr o artă, iar mai marii designeri vestimentari sunt retraşi când vine vorba de sfaturi şi de materiale pentru a-şi putea vinde produsele indiferent de calitate. Următoarele rânduri sunt clar de notat cu roşu şi să devină fixate în mintea dumneavoastră.

Croiala – cea mai importantă parte a unui costum. Nu trebuie să fie cu 2-3 numere mai mari, să fie pe corp şi să facă diferenţa dintre un bărbat bine şi prost îmbrăcat. Pentru ca acest lucru să fie la linie, evitaţi să mergeţi la cumpărături cu partea feminină din viaţa voastră.

Costume barbatesti - Notiuni de baza
Costume barbatesti – Notiuni de baza

Gulerul sacoului şi al cămăşii. Costumele de calitate vor avea mereu sacouri care se vor aşeza unde trebuie şi anume, unde se termina gulerul cămăşii, NICIODATĂ peste. Colţurile gulerului cămăşii trebuie neaparat să fie sub reverul sacoului, altfel va arăta inestetic şi neîngrijit, nu sunteţi Al Pacino. Pentru a ştii sigur că acest lucru nu se va întâmpla, cumpără o cămaşă sau mai multe cu guler wide-spread (wide collar).

Costume barbatesti - Notiuni de baza
Costume barbatesti – Notiuni de baza

Mânecile – cel mai neprofesionist şi urât lucru la un bărbat este să aibă mânecile sacoului pana la jumătatea degetelor, este o regulă de bază şi aduce cu ea şi o ordine în care trebuie să fie aşezate lucrurile: ceasul sau brăţara, cămaşa şi apoi sacoul şi opţional paltonul.

Lungimea sacoului – trebuie să acopere fesele, recomandate sunt sacourile cu 2 fente în spate pentru libera mişcare cât şi acoperirea feselor atunci când un bărbat este nevoit să se aplece (codul bunelor maniere). Mai nou se poartă si sacouri mai scurte, dar cu siguranță este un trend ce va dispărea rapid.

Costume barbatesti - Notiuni de baza
Costume barbatesti – Notiuni de baza

Lungimea pantalonilor – două tabere cu altfel de păreri, totul stă în preferinţele şi fizionomia dumneavoastră. Cei care optează pentru varianta clasică, formală şi aceea de a purta pantalonul deasupra călcâiului pantofului şi cei mai îndrăzneţi ce aleg să poarte pantalonii îndoiţi sau mai scurţi pentru a scoate în evidenţă şosetele colorate.

Nasturii – trebuie încheiaţi corect, majoritatea bărbaţilor gafează. Pentru a nu lăsa un gust  amar ultimul nasture nu se încheie NICIODATĂ ! regula este valabilă şi pentru cardigane. Primul nasture este cel de sus, iar ultimul este cel de jos, nu le confundaţi. La sacourile cu trei nasturi, se încheie cel din mijloc, la cele cu două se încheie primul, iar la cele cu un singur nasture se încheie întotdeauna însă când vă aşezaţi se descheie, valabil pentru toate tipurile de sacou, nu se stă aşezat cu nasturii încheiaţi. Acest lucru ţine de bunul simţ, de respect dar şi de comoditatea dumneavoastră.

Redactor: Mihaela M.

Sursă foto: aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.