Costum de mire – Scurt tutorial

7684

Ziua nunţii este cea mai sofisticată zi, în care trebuie să araţi impecabil. Nu doar mireasa trebuie să fie în centrul atenţiei ci şi mirele!

Alegerea costumului de mire nu este chiar atat de simplă plecum pare, nu îţi cumperi un costum negru şi toate lucrurile sunt la locul lor.

Înainte de toate alegerile pe care le ai de făcut, trebuie să ţi cont în primul rând de gusturile şi preferinţele tale, iar mai apoi să împrumuţi din sugestiile celorlalţi. În funcţie de ce preferi, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi pentru ca ţinuta ta să fie impecabilă şi foarte specială.

Costum de mire

Sacoul, unul dintre primele efecte asupra ta. Alege-ţi sacoul în funcţie de silueta ta în aşa fel încât să-ţi vină perfect. Lungimea mânecilor sacoului trebuie să lase la vedere 1 cm din cămaşă pentru a face vizibili butonii. Dacă îţi permite silueta, sacoul cambrat este alegerea perfectă.

Costum de mire

Pantalonii, materialul de calitate şi croiul simplu fără pense şi drept sunt cele patru elemente care te vor pune în cea mai bună lumină. Materialul nu trebuie să fie unul sintetic, ci unul natural care să reflecteze poziţia ta în cadrul acestui eveniment. Pantalonii perfecţi sunt cei care cad cu 1 cm deasupra tocului pantofului.

Costum de mire

Cămaşa, nu este greu de ales dar are câteva criterii de îndeplinit cum ar fii croiala, forma gâtului, culoare sau constituţie. Bărbaţii cu gâtul lung pot opta pentru gulere înalte şi groase. Cei care au gâtul subţire pot purta la fel cămăşi cu gulere înalte dar dintr-un material mai subţire. Culoarea cămăşii variază în funcţie de cea a întregului costum.

Costum de mire

Butonii, un must-have în ţinuta mirelui, sunt un element de rafinament şi evidenţiază postura mirelui.

Cravata sau papionul, în funcţie de personalitatea fiecăruia, cravata sau papionul trebuie să fie un element distinctiv. Dacă alegi cravata, să fie una de altă culoare, de preferabil bleumarin sau vişiniu, iar dacă optezi pentru papion, acesta ar trebui să aibă elemente precum carourile sau bulinele, pe cât de colorat, pe atât de simplu.

 

Sursă foto: aici ; aici ; aici ; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.