Costum barbatesc Solaro

1269

Costumul de barbati tip ”Solaro” nu este foarte diferit de celelalte tipuri de costume. Ca si diferenta este material folosit in realizarea acestuia, dar si categoria de barbati care il acceseaza. Ca sa fim mai exacti, doar colectionarii din acest domeniu isi achizitioneaza acest tip de articole vestimentare.

Din ce se realizeaza costumul Solaro

Cu ani in urma, materialul denumit Solaro se realiza din bumbac, insa, cu trecerea timpului, s-a trecut la lana. Target-ul lui a fost sezonul calduros. Insa nu se incadreaza in totalitate, fiind putin cam gros pentru zilele insorite de iulie si august, si cam subtire pentru zilele friguroase ale iernii. Acest tip de material este regasit in oferta mai multor comercianti, insa, daca ar fi sa ne luam dupa cunoscatori, cea mai buna calitate o regasim la Smith Woolens, deoarece ei sunt inventatorii.

Materialul Solaro este recunoscut dupa nuanta de masliniu, iar, daca ne uitam cu atentie, se poate observa discret, undeva mai in spate, si culoarea rosie. In unele cazuri mai pot aparea si culorile bej si verde, dar asta rareori, si depinde numai de felul in care pica lumina pe articolul vestimentar.

Desi initial costumele din solaro au avut destinatie practica, acestea au luat in timp directia frumosului, devenind articole estetice. S-a realizat pentru armata englezeasca ce se afla in zona tropicala in jurul anilor 1905. Partea de exterior avea rolul de a intoarce razele soarelui, pe cand partea interioara de a proteja pielea si a da o senzatie racoritoare.

Costumele Solaro se pot combina cu loaferi belgieni.

Voi ati purta asemenea costume barbati ?

Sursa foto: aici; aici; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.