Costum bărbătesc pe comandă

1749

Doar cu un costum barbatesc pe comanda se poate rezolva marea problemă a vestimentatiei care nu se potrivește.

De multe ori, ca bărbat, costumele pe care le vezi in diferite publicatii sau la televizor nu-ţi vin prea bine când le pui pe tine, iar acest lucru te face să arăţi caraghios. Fă-i o vizită croitorului având în vedere următoarele:

  • Din câte piese vrei să-ţi fie format costumul, două sau trei. Două piese fiind sacoul şi pantalonii sau/şi vestă. Dacă vrei să atragi privirile femeilor, optează pentru un costum din două piese.
  • La ce eveniment urmează să porţi costumul, fiecare eveniment în parte are un alt tip de ţinută. Pentru o nuntă, spre exemplu, a cuiva apropiat ţie sau pentru titlul de naş, costumul trebuie să fie puţin mai diferit de cele pe care le poartă restul invitaţilor, dar nu la fel de special ca al mirelui.
Costum bărbătesc pe comandă
Costum bărbătesc pe comandă
  • Sfatul nostru este să nu optezi pentru mătase şi nici satin, şi nici culoarea să nu fie una electrizantă. Mergi pe o fibră textilă de tipul sinteticului.
  • Nu este un lucru de neglijat, dar poţi apela la sfatul croitorului, el ştie mai bine ce culoare ţi se potriveşte. Poţi opta pentru culorile vişiniu, negru, gri sau bleumarin.
  • Croiul întregului costum, atât al sacoului, cât şi al pantalonilor şi vestei. Nu, nu toate sunt făcute la fel, după un model, în funcţie de cerinţe, croitorul fixează pensele pantalonilor şi croiala sacoului (slim sau regular).
  • Dacă preferinţele tale sunt de tipul costumului din trei piese, mare grijă la vestă, vesta trebuie să fie din acelaşi material ca şi restul pieselor, iar spatele acesteia să fie din mătase, este un material uşor.
  • Măsurile. Nu te zgârci. NU există fraza „fă-l cu o mărime mai mare să îmi fie bun şi la anul”. Această frază este des întâlnită, dar pentru ocazii speciale nu trebuie să gândeşti aşa. În cazul acesta, costumul va sta pe tine ca pe un gard. Dacă vrei să-ţi fie bun şi la anul, ai grijă la alimentaţie.
  • Crezi sau nu, sunt parte din costum, nu poţi merge îmbrăcat elegant şi să porţi ghete de fotbal. Mizează pe pantofi de culoare diferită decât cea a costumului, culori plăcute. De exemplu, culoarea costumului este vişiniu, pantofii să fie negri, nu albi.
  • Batistuţele, nu sunt ceva neaparat, dar oferă ţinutei ceva extra. Rămâne la alegerea ta dacă vei purta sau nu, dar ca şi la restul costumului, mare grijă la culori.
Un costum trebuie să te avantajeze, nu trebuie să te facă să te simţi demodat, doar pentru că tatăl tău spune că aşa sunt costumele. Croiul poate să fie modern sau chiar îndrăzneț.
Totul ţine de tine, să te simţi bine în pielea ta, să fii mândru de aspectul tău!

 

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.