Certuri în familie

0
1169
Certuri in familie

Biblia spune ca trebuie sa lasi pe tatăl tau şi pe mama ta, realitatea o contrazice. Cu siguranţă cu toţii cunoaştem cazuri de cupluri care s-au destrămat din cauza amestecului părinţilor. Iar dacă aţi citit până la acest punct, probabil şi dumneavoastră aţi trecut prin această situaţie. Ştiţi cât este de neplăcută şi delicată.

Aparent motivele sunt simple şi puţine: părinţii partenerului sunt imaturi. În viaţă şi în dragoste, însă, nimic nu este simplu. De fapt motivele nu sunt relevante. O relaţie între doi oameni, indiferent de natura sau de sexul acestora, nu este o sală de judecată. Martorii apărării şi ai acuzării, procurorul sau avocatul apărării nu ar trebui să existe. Tot ceea ce ar trebui să existe este dragoste şi comunicare între ei iar celelalte relaţii să fie un bonus a ceea ce ei au dobândit deja împreună. Am zis “ar trebui” pentru că este de dorit dar nu disperaţi. Există soluţii!

Certuri in familie
Certuri in familie

Primul pas cunoaşterea familiei celui cu care urmaţi să aveţi o relaţie serioasă. Chiar dacă locuiesc la mii de kilometri distanţă, o să auziţi mereu de ei. Sângele apă nu se face! Învăţămintele deprinse de vecinul de casă cât timp a sta în casa părinţilor o să fie repetate, conştient sau inconştient. După ce i-aţi cunoscut cunoaşteţi-i în continuare. Nu vă alungaţi socrii, nu îi vorbiţi de rău şi mai ales nu sabotaţi relaţia cu ei ( a dumneavoastră sau a partenerului). Fiţi deştepţi şi educaţi-i! Educaţi-i să trăiască fără copilul dumnealor prin bun simţ şi răbdare.

Probabil este şi problema partenerului care s-a detaşat greu de părinţi deci aceeaşi metodă va trebui să o aplicaţi şi în cazul lui. Îmi pare rău că nu pot fi punctuală şi nu am soluţii exacte. Nu cred în acestea pentru că fiecare situaţie este diferită. Cred, însă, în modul în care se formează şi evoluează o relaţie. Ştiu că suntem cu toţii grăbiţi şi ura este o plantă ce răsare uşor dar încetaţi să o mai folosiţi între voi. Iubiţi, iubiţi-vă şi staţi cu ochii pe site-ul nostru pentru că mai sunt paşi de străbătut!

 Redactor: Oana           

Sursă foto: aici

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Te rugam sa introduci numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.