Ce si cum ….

999

Tin minte ca in urma cu ani buni de zile,  colega mea de banca m-a invitat la ziua ei.

Nu stiam ce sa-i cumpar, ce sa-i duc …ce sa fac ….

Asa ca m-am apucat si am  decupat dintr-o placa subtire de lemn un calut , apoi l-am colorat in verde, si asa, cu vopseaua inca neuscata am dus acel dar colegei mele.Surpriza a fost ca desi colega mea primise carti si jucarii , care de care mai frumoase, ea s-a uitat cu interes la calutul pe care i l-am oferit eu si cu mare drag l-a pus la loc de cinste  !

111988-barbati_fe[1]

*

Ce ii veti oferi insa celei care a fost odinioara …colega de banca. Stiti ce carti ii plac, stiti ca detesta kitsch ul, stiti ce parfum poata, stiti ca ii place pictura asa ca , inarmat cu rabdare , cautati darul cel mai potrivit, functie de eveniment :

  • flori delicate de Martisor; stiti ca nu ii plac florile imense, ambalajele stralucitoare si nici martisoarele ; si stiti cu siguranta cum trebuie oferite …
  • O mica bijuterie , dar nu orice si nu neaparat din aur !- de ziua ei

O  bijuterie de la Fondul Plastic poate fi o alegere buna, asa ca un colier murano ceramica pictata manual, suport argint si inox, patinat  ( e doar un exemplu)

Un dar elegant, simplu dar ceva mai pretios –de Craciun

Va las pe dumneavoastra sa decideti  ….apoi  sa puneti cadoul  intr-o cutie speciala, sa ambalati  totul frumos si sa asezti un trandafir rosu langa acest aranjament .

*

Obs .

Aceasta succinta trecere in revista a ceea ce am putea oferi in dar unei persoane dragi, nu se vrea un indrumator despre arta de a face daruri, cat mai degraba un exemplu despre cum trebuie facute acestea : intotdeauna gandindu-ne cu ceva timp inainte ce anume i-ar face placere persoanei careia ii oferim darul sa primeasca , intotdeuna cu caldura, cu eleganta.

A! Si nu in ultimul rand, poate ca uneori cadourile elaborate si gandite pot fi inlocuite cu lucruri simple, spontane  : un cosulet cu zmeura, o crenguta de mar inflorit ….oferite din sufle, oferite cu candoare, sinceritate si drag.