Ce costume bărbătești se poartă la o seară de gală?

0
2263
smoching barbati - costume barbatesti
smoching barbati

Așa cum probabil ați auzit de nenumărate ori, toți specialiștii în costume bărbătești subliniază importanța imaginii unei persoane, astfel încât este esențial să știți cum să vă îmbrăcați corespunzător în orice moment și cu fiecare ocazie. Odată cu sezonul cald se apropie și o perioadă plină de evenimente cu stil care se petrec în timpul nopților pline de farmec, astfel că este foarte important să vă pregătiți dulapul din timp și nu așteptați până în ultimul minut pentru a alege lookul perfect pentru aceste ocazii speciale.

smoching barbati - costume barbatesti
Smoching bărbați

Pentru seratele care se axează pe glamour, este esențial să purtați un smoching bun, croit după corpul dumneavoastră și din materiale de calitate. În 2016, tendințele în costume bărbătești oferă o largă varietate de culori și țesături, inclusiv catifea vălurită sau tartanul tradițional. De exemplu, una dintre propunerile designerilor pentru acest sezon este de a crea armonie perfectă cu eleganța prin fracul clasic care aduce o notă de epocă. Bărbații pot combina un pantalon tartan în diferite nuanțe, cum ar fi negru sau gri, o cămașă dublă din bumbac care accentuează impresia de rafinament, o vestă din satin negru sau din catifea, papion, bretele din jacard de mătase pură și pantofi clasici de culoare neagră.

Fracul este un costum de bărbați formal care este se recomandă a fi purtat de preferat seara, ca și un smoching sau altă ținută de gală. Unele dintre ocaziile cele mai cunoscute la care se poartă fracul sunt ceremoniile care adună personalități din mediul cultural, iar alte oportunități posibile unde se poate etala această ținută rafinată fiind serile teatrale sau balurile de caritate. Jacheta este neagră la două rânduri, cu revere din mătase sau satin și are caracteristica „coadă de rândunică” la spate. Haina este scurtă în partea din față și nu are nevoie de nasturi ca să se închidă, prezentând la exterior un rând de trei nasturi pe fiecare parte.

frac barbati - costume barbatesti
Frac bărbați

Pantalonii sunt negri, cu două galoane laterale, acestea fiind simple dungi din satin de-a lungul exteriorului piciorului pe toată lungimea sa. Vesta, absolut obligatorie, poate fi la un singur rând cu trei nasturi sau șase nasturi prinși pe două rânduri, de obicei într-o țesătură albă. Cămașa din bumbac poate avea manșetele realizate din material plisat și care se pot detașa la nevoie. Însă țineți minte că întotdeauna este nevoie de o cămașă albă care să completeze în mod fericit haina de culoare închisă a acestor costume bărbătești.

Papionul, ca și vesta, este una dintre principalele caracteristici ale fracului la orice ocazie. Acest accesoriu extreme de elegant ar trebui să fie croit manual cu noduri și niciodată nu trebuie să cumpărați unul care a fost realizat la mașină. Batista să fie, de preferință, făcută din materiale de culoare albă și de o mărime care să-I permită plierea corespunzătoare în buzunarul de la piept.

Ciorapii trebuie să fie negri și lungi, astfel încât să acopere glezna complet atunci când vă așezați pe fotoliu iar pantalonul se ridică. În fine, este de preferat să aveți mai multe perechi de culoare neagră, aceștia find indispensabili în completarea unei ținute elegante pentru o seară de gală.

 Sursa foto: aici și aici